God heeft mij bevrijd

5 november 2020
Delen via:

Mijn naam is Aida (geboren in 1985) en ik woon in Zeewolde. Dit verhaal is mijn getuigenis over mijn ontmoeting met God in 2017. Hij zorgde voor een ommekeer in mijn leven. Zonder Hem zou ik niet gestaan hebben waar ik nu sta: bevrijd, geliefd en genezen. Dan was ik nu nog steeds aan het vechten geweest en was ik nooit mijn dromen achterna gegaan.

Leugens werden dé waarheid

Vanaf ongeveer 16 jaar begonnen bij mij de lichamelijke en psychische klachten langzaam erin te sluipen. Ik was niet gelukkig, voelde me alleen, afgewezen en onzichtbaar. Ik heb zo vaak gedacht: Als ik nu zou verdwijnen, dan zou niemand mij missen. Dat was het begin van leugens die ik begon te geloven. Leugens die aanvoelde als dé waarheid.

De paniekaanvallen begonnen en er kwamen lichamelijke klachten bij. Ik kreeg krampen en pijn in mijn bindweefsel, duizeligheids- en vermoeidheidsklachten en ik had een overprikkeld pijnsysteem.

Na vele onderzoeken en therapeuten kreeg ik te horen: ‘Leer er maar mee leven.’ Alleen ik kon er niet mee leven. Er kwam frustratie, verdriet en boosheid. Ik was er klaar mee. Ik begon er tegen te vechten.

Overlevingsstand

Totdat ik moe werd van het vechten. Ik ging me aanpassen en gaf me over. Ik liet de lichamelijke klachten en leugens over mijn leven regeren zonder dat ik het door had. Ik begon eraan te wennen dat ik altijd pijn had en niet gelukkig was. Het werken ging moeizaam totdat ik in een burn-out terecht kwam en helemaal niet meer kon werken. Mijn leven was gebaseerd op leugens en beperkingen, maar dat had ik niet in de gaten. Soms had ik periodes dat ik toch weer in opstand kwam en dan ging ik weer op zoek naar een antwoord om het op te lossen. Alleen ik vond het antwoord steeds niet, er bleef een puzzelstukje ontbreken. 

Na mijn burn-out ging ik weer werken, ondanks dat mijn lichaam op de rem bleef staan. Ik schoot volledig in een overlevingsstand. Het stemmetje in mijn hoofd zei: Niet zeuren, maar doorgaan. Emoties stopte ik weg en ik negeerde de signalen die mijn lichaam aangaf. 

De jaren daarna verloor ik mijn moeder en mijn tante binnen twee jaar tijd. Dit had een hele grote impact op mijn leven, maar de overlevingsstand stond aan en ik legde mezelf op dat ik door moest blijven gaan. Ruimte voor emoties gaf ik mezelf niet. Ik vond het lastig en wilde de pijn niet voelen.

Ontdekking hooggevoeligheid (HSP)

Op aanraden van iemand las ik een boek over hooggevoeligheid (HSP). Dat was een openbaring voor mij. Ik herkende me zo in de kenmerken van HSP. Ineens begonnen er dingen op z’n plek te vallen. Ik begon mezelf beter te begrijpen. Totdat ik besefte dat ik dit helemaal niet leuk vond. Ik zag een hele berg aan beperkingen. Dat was het moment dat ik keihard de deur dichtgooide en niks meer wilde weten over HSP. Ik accepteerde niet wie ik was en dat werd een trigger om continu over mijn eigen grenzen te gaan.  

Tot geloof

In 2017 kwam ik in aanraking met het christelijke geloof. Daarvoor geloofde ik helemaal niet. Ik vond God in mijn leven en ik kreeg weer hoop. Ik ontdekte dat God hét antwoord bleek te zijn. Hij was het ontbrekende puzzelstukje in mijn leven. Ik had al die jaren geprobeerd om het zelf op te lossen, maar dit is niet iets wat ik zelf kon oplossen. Hij is de enige die het ‘gat’ wat ik voelde kon vullen met Zijn liefde. Wij mensen schieten daarin tekort.

Ik kreeg van God te horen dat ik goed genoeg was en dat Hij onvoorwaardelijk van mij houdt. Het heeft mij maanden gekost om die boodschap te ontvangen. Ik had in mijn leven zo’n hoge muur om mijn hart gebouwd dat niemand erin kon komen, ook Hij niet. Stapje voor stapje brak Hij de muur rondom mijn hart af. Ik vond het heel moeilijk om God te vertrouwen. Ik was bang om weer afgewezen en/of teleurgesteld te worden. Gelukkig heeft God alle tijd en heeft Hij geduld gehad om mijn vertrouwen voor Zich te winnen. 

Mijn identiteit ontdekken

Gaandeweg leerde ik mezelf steeds beter kennen. Ik begon te ontdekken wie ik ben, ook met mijn hooggevoeligheid. Ik had namelijk mijn identiteit volledig gebaseerd op hoe ik me voelde en op leugens. Ik vond het moeilijk om die identiteit los te laten, want het voelde ergens ook veilig. Ik wist namelijk niet beter. God liet me zien dat ik gevangen zat in leugens. Ik werd juist klein gehouden, terwijl ik gemaakt ben voor iets groters. Het was tijd om uit die grot te gaan komen. Dit was een keuze die ik zelf moest gaan maken, want God dringt zich niet op. Ik vond het ontzettend eng om die stappen te gaan zetten. Ik voelde me onveilig, kwetsbaar en het ging compleet tegen mijn gevoel en vlees in. Maar ik wist dat dit moest gaan gebeuren. God wilde mij bevrijden, alleen ik moest wel zelf uit die grot komen. 

God heeft mij bevrijd

Dit heb ik gedaan! God heeft mij bevrijd en ik ben nu vrij. Ik ontdekte mijn talenten in schrijven en coachen. Ik ging stappen zetten om een eigen coachingspraktijk Hannanoah op te zetten. Ik heb altijd beren op de weg gezien waarom ik dat niet zou kunnen, maar Hij liet mij zien dat alles mogelijk is samen met Hem. Dit betekent niet dat er nooit weerstand is, want die ervaar ik zeker wel. Alleen weet ik nu dat ik het niet alleen hoef te doen maar dat Hij aan mijn zijde staat. Ik mag daarop vertrouwen en in geloven. Het vertrouwen in Hem groeit steeds meer en meer. 

Momenteel ben ik coach en help ik anderen te bevrijden uit hun pijn en leugens samen met God. Ik had nooit verwacht dat deze droom voor mij was weggelegd. Ik heb me altijd zo beperkt gevoeld in mijn omstandigheden en pijn dat ik mijn dromen één voor één had weggegooid. Maar God had al mijn dromen bewaard en toen de tijd daar was gaf Hij mijn dromen weer één voor één terug. Zonder Hem was ik nooit die grot uit gekomen. Dan was ik nu nog steeds gevangen, eenzaam en gebroken geweest.


PUUR!vandaag boekentip

hooggevoeligDe eerste keer dat iemand tegen Mirjam Bogerd zei dat ze misschien hoogsensitief was, verwierp ze dat volledig. Het had voor haar zo’n negatieve bijklank dat ze er niks van wilde weten. Toen haar zoontje echter tekenen vertoonde van HSP, ploos ze alles uit. Nu is ze kenner en coach en deelt ze haar ervaringen in ‘Hooggevoelig, wat nu?’, waarin ze met een nuchtere blik laat zien hoe je van hoogsensitiviteit je kracht kunt maken – zelfkennis, zelfzorg en zelfcompassie in praktijk!

Bestel dit boek voor €14,99

 

 

Reacties (2)

  • Willeke schreef:

    Wat een bijzonder verhaal!
    Ik ben zelf ook bezig om te herstellen / genezen met God en steeds meer op hem te vertrouwen.

    Alle goeds en Zegen voor jou Aida!

  • Ingeborg Stolker schreef:

    Heel herkenbaar! Ik heb zelf ook die vragen; wie zal mij missen, waar leef ik voor? Terwijl ik dat best weet. Ik ben tijdens de wonderlijke geboorte van onze jongste zoon, in de hemel geweest. God vertelde mij hoeveel Hij van mij houdt en dat ik Zijn liefde voor mensen mag laten zien. We hebben veel meegemaakt. 16x verhuisd (Frankrijk) in 3 jaar tijd. We zijn financieel opgelicht en konden daardoor niet onze droom verwezenlijken ( een eigen melkveebedrijf in Frankrijk). We vonden een fijne kerkelijke gemeente en zij hebben ons telkens een huis aangeboden, gratis. Gaven ons boodschappen of geld om dingen voir onze gehandicapte zoon te kopen. Maar nu met de lockdown vind ik het erg moeilijk. Ik mis de (klein) kinderen in Nederland en we kunnen er niet naar toe. Dat breekt mijn hart. Fijn om dan deze bemoediging te lezen. Be blessed to be a blessing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *