God is overal!

27 december 2021
Delen via:

Misschien roept de titel van deze column ergernis bij jou op. Maakt het je zelfs boos omdat jij God totaal niet ervaart in je leven. Je bidt voortdurend, maar krijgt geen contact met Hem. Je leest dagelijks uit de Bijbel maar God lijkt verder weg dan ooit. Wat kun je je dan hopeloos voelen.

Als dit voor jou herkenbaar is dan wil ik je graag nieuwe hoop geven. Want hoe je je ook voelt, hoe moeilijk je situatie op dit moment ook is, God ziet jou! Jij ervaart het tegendeel. Maar geloof me, God is echt overal! Het enige probleem is, dat jij en ik vaak onze ogen en oren sluiten voor Hem waardoor we Hem niet opmerken in ons leven van alle dag. We zoeken Hem in de grootse dingen. We verlangen van Hem dat Hij ons datgene geeft waar we Hem om vragen. En als dit niet gebeurt…

Tja, dan rijst al snel de vraag op: Is God echt wel overal? En zo ja, waarom ervaar ik Hem dan niet? Daar is slechts één antwoord op te geven: Wij, ja jij en ik laten God te weinig toe in ons leven en daardoor missen we veel te vaak Zijn aanwezigheid. Je ziet Hem niet omdat je als een blinde ronddoolt. Je hoort Hem niet omdat je je oren voor Hem sluit. Jij en ik, we willen alleen datgene horen én zien waar ons hart op gericht is.

Laten we hier direct mee stoppen. Laten we onze ik-gerichtheid, onze zelfzucht onderwerpen aan Hem. Kniel neer aan Zijn voeten en leg alles aan Hem voor. Vraag Hem om een opmerkzaam hart, geopende ogen én oren waardoor we elke dag samen met Jakob de prachtige woorden kunnen uitspreken: “De Heere is werkelijk op deze plaats en ik heb het niet geweten” (Genesis 28:16).


Natuurlijk is er voor elke dag wel een bijbeltekst te ‘vinden’, maar in dit bijzondere dagboek gaat het om ‘krijgen’. Elke dag kun je blindelings een kaartje pakken waarop de tekst staat die aan beurt is. Zo krijg je iedere dag iets mee.
‘Toeval bestaat niet’ biedt voor elke dag een tekst, een paar zinnen, een klein gedichtje, een moment van bewustwording of een eyeopener, om mee te nemen onderweg, de dag door, bij zon en regen, vreugde en verdriet. Elke dag een cadeautje, om uit te pakken en te koesteren.
Dit boek heeft niet als doel om teksten uit te leggen of kennis over te dragen, maar om het wonder van geloven te vangen.
Laagdrempelig, lichtvoetig en blij.

Joke Verweerd (1954) is een geliefd auteur van vele romans, dichtbundels en geschenkboeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *