God wil iets duidelijk maken…

29 december 2018
Delen via:

Heb je dat ook wel eens dat je bijvoorbeeld een Bijbeltekst of beeld overal tegenkomt. Je hebt het een keer gelezen of gezien, het raakte je en steeds blijft het terug keren. Zelf op het moment dat je het even weer vergeten bent, plopt het weer in beeld.
Alsof God je iets wil duidelijk maken. Marjolein vergeet je het niet? Weet je nog wat Ik tegen je zei? Weet je nog wat Ik je liet zien? Vergeet het niet hè?

Dat soort momenten heb ik de laatste tijd. In mei ben ik mee geweest met de organisatie Move Your Moutain. Hier heb ik toen een driedelig blog serie overschreven. Dit was een prachtig avontuur! Waarin ik dingen van mezelf heb mogen ontdekken, maar ook van God.
De weken na het avontuur zat dit nog heel vers in mijn geheugen en leefde ik dagelijks met diezelfde kracht als waar mee ik de bergen beklom. Ik had doelen voor mezelf gesteld en het lukte mij om aan deze doelen te werken!

Doelen

Doel 1: Ik had het verlangen om meer voor PUUR! Vandaag te mogen betekenen en voor de uitgeverij te mogen werken. Ik had met mijzelf afgesproken dat ik terug in Nederland direct een open sollicitatie zou sturen. Ik heb het gedaan en er vonden gave gesprekken plaats. Sinds september werk ik als online redacteur voor PUUR! Weer een heel nieuw en ontzettend gaaf avontuur! Dus ik zeg: check! 😉

Doel 2: 10 kilo afvallen! Tja een hele lang strijd, waar ik misschien nog eens een blog aan wijd 😉
Twee maanden hield ik het vol en ik was er bijna!!! Toen kwam de zomervakantie en nieuwe avonturen en maandelijkse prikkelen….de kilo’s die er af waren zitten er weer aan.

Doel 3: Blij zijn met wie ik ben! Niet meer druk maken over wat anderen van mij vinden. Gaan staan voor wat ik kan en hoe God mij gemaakt heeft. Dit is nog een langlopend proces 😉
Daarin heb ik zeker een hoop moment gehad, waarvan ik dacht oohh nu doe ik het weer!!

In de baalmoment hier over zorgde God er steeds weer voor dat ik werd herinnerd aan de tijd in Zwisterland, aan de Bijbeltekst die ik daar als en mijn enorm raakt. Jeremia 3:31.

dat Ik altijd van je heb gehouden. Ik zal ook voor eeuwig van je blijven houden. (BasisBiijbel)

Vaak kom ik deze tekst tegen, op moment dat ik het niet verwacht.
Regelmatig kom ik foto’s tegen van bergen, die me doen denken aan Zwitserland! Aan het feit dat ik veel meer kracht heb dan ik altijd zelf heb gedacht.

Ik vind het zo mooi hoe God ons op een soms subtiele manier herinnert aan Zijn liefde voor ons!
Dat Hij er is en dat hij er altijd voor ons zal zijn. Dat Hij ons de kracht geeft om door te gaan en niet op te geven.

Move Your Mountain

Move Your Mountain wil vrouwen de kans geven deze herinnering van God met beide handen aan te pakken. Door zo’n prachtig avontuur, maar ook de armbanden die zij maken. Met deze armbanden wil Move Your Mountain aan alle vrouwen bekend maken, Je bent geliefd! God houdt van jou! God is er voor jou en geeft jou kracht. Dit gaat verder dan wij Nederlandse vrouwen. Met de verkoop van de armbanden steunen zij een tienermoederproject van ZOA in Congo gesteund. Dit jaar hebben zij ook de stichting Fountains of Joy gesteund.  In 2019 zal er een ander prachtige project gezocht worden.

Winactie

Omdat ik en Move Your Mountain dit graag doorgeven mag ik een Beloved armband weggeven! Heb jij die extra herinnering nodig “Je bent geliefd”
of wil je de armband aan iemand geven die deze bemoedig kan gebruiken?
Vul dan het onderstaande formulier in. 14 januari krijgt de winnaar een mailtje van mij.

De witactie is afgelopen. De winnaar ontvangt deze week een mail van ons.

Reacties (5)

 • Nelly van den Dool schreef:

  Wat een mooi verhaal. Zeker God geeft soms op momenten dat het even niet meer ziet zitten Zijn belofte aan jou maar ook aan mij. Zoals heel vaak mij Dooptekst Jesaja 43 vers 1b. En ook de belofte dat ik in Vrijheid mag gaan leven is door heel veel blogs, overdenkeningen en nu ook het thema van Eva naar voren komt. En ja dan kan het niet anders om te gaan geloven dat God van je houdt en dat Hij wil dat ik mag gaan LEVEN IN VRIJHEID.

 • Adrie schreef:

  Mooi verhaal …. Mijn allerbeste vriendin en daar de dochter van (30Jaar ) heeft kanker en over haar hele lichaam uitzaaiingen .11Januari wordt zij 30 jaar .We weten dat ze geen kans heeft om beter te worden .Ik gun haar de armband …

 • Gerda schreef:

  wat een bijzonder verhaal, en door wat jij schrijft heb ik ook weer even een moment dat God tot mij spreekt door te zeggen God houdt van mij en dat is genoeg.
  ( zeker ken en voel ik de liefde van mijn kinderen)
  .
  in December heb ik 3 dagen doorgebracht in een klooster, en deelgenomen aan stilte retraite.
  En hier werd me heel veel duidelijk, wat mensen ook zeggen, waaroor je heel veel bagage mee kunt slepen door je leven?

  God houdt van me en dat is genoeg, hij heeft mij gewild, mij door ZIJN levensadem het leven gegeven. en dat mag ik vieren

 • Simone Blom schreef:

  Wat mooi om zo elke dag herinnerd te worden aan het feit dat je geliefd bent.

 • Jenny schreef:

  Jaren heb ik geworsteld met de emotionele beschadegingen uit mijn jeugd jaren. Ik was niet geliefd en heb hier zoveel nare ervaringen door overgehouden. En als er dan weer iets naars gebeurde of gebeurt waar ik geen raad mee weet, komt de tekst uit Jozua naar boven: Wees stil, Ik zal voor je strijden.
  Dat is dan het moment dat ik mij ook weer gezien en geliefd mag voelen door God. En uiteindelijk doet de rest er helemaal niet toe. God vind mij goed zoals ik ben. Nu hoop ik over tien dagen jarig te zijn. Een nieuwe periode breekt er voor mij aan, maar de puin van vroeger is toch wel een worsteling die ik ondanks therapie steeds weer (in zwakke momenten) boven komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *