Gods perfecte plan

26 oktober 2019
Delen via:

Wist jij dat God een Plan heeft voor jouw leven? En dat Hij dat plan niet nu – aan de hand van de omstandigheden – even maakt, maar dat het al vaststond van voor de grondlegging der wereld? Onbegrijpelijk, ongelooflijk, maar toch waar. Wij zijn zo belangrijk in Gods ogen. In Jes. 55: 8 staat

Want Mijn gedachten zijn niet uw gedachten en uw wegen zijn niet Mijn wegen, luidt het woord des Heren. Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn Mijn wegen hoger dan uw wegen en Mijn gedachten dan uw gedachten.

 

Dit betekent dat wij het ook niet kunnen bevatten, daar is ons verstand te klein voor. Hij heeft ons geschapen, Hij is de Pottenbakker: wij zijn de klei. Klei heeft geen inbreng in het kneed-en-vorm=proces en zo hebben wij geen inbreng in het Plan, dat klaar ligt. aan ons de taak om ons te laten kneden en vormen en mee te werken om zo Gods ‘perfecte’Plan met ons leven tot stand te zien komen. God heeft een volmaakt Plan met ons.

Stel jezelf eens voor:

 

 

 

Tenminste, zo zou het volmaakt zijn.

Maar persoon Y denkt “ik ben ook niet gek, als ik nou eerst Z aandoe en dan naar X ga, dan gaat het allemaal veel beter en is het allemaal veel leuker! Dus zo:

 

 

 

 

 

 

Persoon Y mist nu de weg die rechtstreeks naar B gaat; hij mist daardoor véél zegen, krijgt te maken met vertraging, tegenspoed, afleiding enz. Hopelijk komt hij nog aan bij B.

Stel dat persoon zijn langverwachte ‘O’ (levenspartner) tegenkomt op de rechte weg naar B. “O” is een zegen van God, maar Y mist hem/haar, want persoon Y denkt zelf zijn weg beter uit te kunnen stippelen. Zou dit kunnen? Ik denk het wel; als wij stijfkoppig zijn en onze eigen weg steeds verkiezen boven Gods weg, staan ons vele verzoekingen te wachten. Niet verzoekingen van Godswege. Let wel! Deze verzoekingen komen voort uit onze eigen begeerte.

Maar in Jak. 1: 17 staat:

Iedere gave, die goed is, elk geschenk, dat volmaakt is, daalt van boven neder, van de Vader der lichten, bij wie geen verandering is of zweem van ommekeer

Hij heeft een volmaakt Plan met ons. We kunnen er maar beter zo snel mogelijk instappen.We laten al onze ‘maren’, minnen en plussen, ‘alsen’ en ‘dannen’ schieten en vertrouwen heel simpel op Hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *