De lessen van Daniël | Groeien in geloof

12 november 2019
Delen via:

In deze blog geeft Ineke Marsman – Polhuijs antwoord op de volgende vraag  uit het boek ‘De lessen van Daniel’

Lees Jakobus 1:2-8. De drie vrienden zijn een voorbeeld van geloof dat op de proef wordt gesteld, standvastigheid brengt en de effecten daarvan. Heb je dit in je eigen leven weleens gemerkt? Schrijf eens op. (p. 32, vraag 1)


‘Mam, hoe kan je groeien in geloof?’ Het is bijna elf uur ’s avonds als mijn kind op de bank ploft en deze vraag stelt. Ik heb al meerdere keren gezegd dat het naar bed moet gaan. Zuchtend besluit ik toch maar antwoord te geven, want ik wil graag dat mijn kind groeit in geloof.

Terwijl ik antwoord geef, graaf ik in mijn geheugen. Wat is geloof ook alweer? O ja, ‘voor waar aannemen’ en je onderwerpen aan wat God zegt. Kijk maar naar de hoofdman die volgens Jezus een groter geloof had dan wie dan ook. Hij erkende Jezus’ gezag en ging er vanuit dat wat Jezus zegt, waar is en gebeurt.

‘Je groeit in geloof als je wandelt met God’, leg ik uit. ‘Je wandelt met God door Hem beter te leren kennen en je leert Hem beter kennen door de Bijbel te lezen.’ Mijn kind onderbreekt me: ‘Hoe kun je God dan beter leren kennen door de Bijbel te lezen?’

Ik vraag of het zich kan voorstellen hoe ik in een bepaalde situatie zou reageren. Mijn kind knikt begrijpend. Ik vertel dat dat komt omdat het mij kent. Zo werkt het ook met God. Als je Bijbel leest en ontdekt hoe God reageert en handelt, dan kun je je op een gegeven moment voorstellen wat Jezus zou doen in een bepaalde situatie.

Ik zoek naar een voorbeeld en kom op het volgende: ‘Als ik ineens aan iemand moet denken, dan probeer daar altijd iets mee te doen, omdat het vaak de Heilige Geest is die mij die gedachte geeft. Ik bid dan voor die persoon en als ik dan het gevoel heb dat ik iets moet zeggen, doe ik dat. Dat vind ik best wel spannend. Daar is geloof voor nodig, geloof dat God echt wil dat ik dit doe. Als ik het dan doe en ik hoor terug dat het precies was wat die ander nodig is, dan groeit mijn geloof en ik word gevoeliger voor de leiding van de Heilige Geest.’

Mijn kind knikt tevreden, bedankt me en vertrekt naar boven om tanden te poetsen. En de Bijbel te lezen.


We zijn ook benieuwd naar jouw antwoord op deze vraag. Onder alle reacties geven we twee exemplaren van ‘De lessen van Daniel’ weg.  Dinsdag 19 november ontvangen de winnaars bericht van ons.


geloof

Benieuwd naar meer van het boek? Lees dan deze artikelen eens:

https://www.puurvandaag.nl/geloof/puur-geloof-reeks/

https://www.puurvandaag.nl/boekentips/zichtbaar/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *