Grote mensen dingen

5 november 2019
Delen via:

Pffff… soms ben ik het zat… dat volwassen zijn… Regelmatig denk ik: ‘Weet je wat? Zoek het lekker uit! Ik doe niet meer mee met die grote mensen dingen. Ik ga Disney-films kijken in mijn pyjama, een mooie kleurplaat maken voor aan de koelkast en vanavond eten we tosti’s!’

Professioneel volwassen

Je kent vast ook wel iemand in jouw omgeving die zo ‘professioneel volwassen’ lijkt… Een goede baan, twee keer promotie gemaakt in twee jaar, lieve kinderen, verre vakanties, grote actieve vriendengroep, belastingopgave op tijd de deur uit, eet biologisch veganistisch en ziet er ook nog eens moeiteloos hip gestyled uit… Vind ik soms best intimiderend!

Ik heb vaak het gevoel alsof ik maar wat aan pruts en daar ook maar net mee weg kom. Alsof ik ieder moment als volwassene door de mand kan vallen. Alsof ik meer moeite moet doen dan de ander om mijn leven op de rit te houden. En dan bestaat mijn huishouden maar uit twee personen!

Ik ben snel ‘overwhelmed’ en moet echt bijtanken na mijn werk en na sociale verplichtingen. Ik blijf dan graag alleen thuis met mijn kopje thee en mijn dekentje met de telefoon op stil en vooral geen gedoe aan mijn hoofd. Ik laat dan de boel de boel maar doe wel de gordijnen dicht omdat ik me schaam voor de rommel in mijn huis. Want stel je voor dat ze zien dat ik het eigenlijk niet helemaal op orde heb in mijn huis en in mijn leven… dat is toch wel verschrikkelijk!

Ik verlang wel eens naar de tijd van zaterdagochtend Telekids, geen rekeningen betalen, niet hoeven nadenken over het avondeten. Je was gewoon wie je was en dat was genoeg. Jammer eigenlijk dat ik dat gevoel kwijt lijk te zijn.

Uit volle borst

Gelukkig werk ik in de gehandicaptenzorg. Klinkt misschien wat raar maar ik ben er zo ontzettend blij mee! Wat een prachtige mensen zijn mijn lieve cliënten!! Veel van deze mensen zijn gewoon wie ze zijn! Zij zijn hun eigen norm! De norm van de wereld om hen heen, laat hen compleet koud. Wauw! Zij komen in hun ingewikkelde levens vaak heel veel uitdagingen tegen door hun beperking maar wat zijn ze puur! Als ik samen met een cliënt van 42 jaar uit volle borst meezing met K3 (en ja ik ken de teksten zo langzamerhand uit mijn hoofd) dan voel ik me weer even onbezorgd en zonder schaamte. Als ik een vrouw naar de wc help die zelf amper kan lopen en we onderweg naar de badkamer enorme lol hebben om eigenlijk niks, dan maakt mijn hart een sprongetje.

Ik wil hiervan leren. Niet om nog meer druk op mezelf te leggen maar omdat ik denk dat ik heel veel moois ga missen als ik alleen maar kijk naar wat ik niet heb of niet kan. Iets onbezorgder zijn zodat ik meer geniet van de kleine dingen. Het leven als volwassene is al ingewikkeld genoeg en wordt alleen maar ingewikkelder als ik het op een manier leef die niet mijn eigen unieke manier is!

Bedankt lieve cliënten!

P.S. Als je me zoekt? Ik ga even kleuren…


PUUR!vandaag boekentip

volwassenIn Lees je Bijbel, journal elke week helpt kunstenares Mirjam Florijn de lezer creatief aan de slag te gaan met bijbelteksten. Door middel van handlettering  en andere illustratietechnieken leert de lezer stap voor stap hoe je mooie, decoratieve verwerkingen kunt maken van een bijbeltekst.

 

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *