Hangmat van vertrouwen

17 mei 2020
Delen via:

Onze zielen kunnen heerlijk rusten in een hangmat van vertrouwen, ongeacht wat er om ons heen gebeurd.’

‘Stel je eens voor dat je elke dag leeft met je ziel op vakantie. Dat is de manier waarop Jezus zegt dat we kunnen leven. Hij belooft ons geen leven zonder pijn en moeite, maar we hoeven niet toe te laten dat de problemen in ons leven ons uitputten. We kunnen contact zoeken met Hem en Hem de lasten laten dragen. De zwakke os hoeft zichzelf niet uit te putten. Het enige wat hij hoeft te doen, is mee blijven lopen in het juiste tempo en de andere os zal met zijn kracht alles voor hem doen wat hij zelf niet kan.

Als je tips wilt over hoe je kunt leven met een ziel op vakantie, zou je Jesaja 40:28-31 eens moeten lezen. God heeft ons niet verlost van moeilijke dingen of situaties, Hij laat ze vaak toe met slechts maar één doel: om ze te gebruiken voor ons bestwil. Zodra we dit begrijpen kunnen we een verfrissender leven leiden. Onze zielen kunnen heerlijk rusten in een hangmat van vertrouwen, ongeacht wat er om ons heen gebeurd.’ 

Zelfverzekerde moeder

Inspirerende woorden van Joyce Meyer in haar boek De zelfverzekerde moeder. Op moment dat ik deze quote las voelde ik me overigens alles behalve een zelfverzekerde moeder. De nacht ervoor had ik een slechte nacht gehad omdat een van de meiden niet kon slapen. Zo confronterend om je dochter zo verdrietig te zien omdat ze niet kan slapen en ze niet goed weet waarom, frustrerend ook als je van alles probeert en het slapen uiteindelijk dan nog steeds niet lukt.

Rust & stilte

Vakantie daar verlang ik ook wel naar, nu sinds al een aantal weken de meiden thuis van mij les krijgen of zelf met hun huiswerk bezig zijn, en er bijna altijd wel iemand om me heen is. Gezellig, maar soms wil ik gewoon even niets. Daar waar ik daarvoor wel eens klaagde dat het soms wel eens te rustig was, verlang ik juist nu naar rust en even niemand om me heen. Geen thuiswerkende man en geen kids.

Al mag ik nu op het moment dat ik dit schrijf niet klagen. Ik bivakkeer heerlijk in een hangmat in de zon en de meiden spelen even binnen op hun eigen kamer. Heerlijk genieten van de vogelgeluiden in de tuin en de zonnestralen op mijn huid. Heerlijk zo’n hangmat, lekker ontspannen, even helemaal niets. Als ik mijn ogen sluit waan ik me voor even op een onbewoond eiland.

Loslaten

De woorden ‘rusten in een hangmat van vertrouwen’ springen er voor mij dan ook wel uit. Wat verlang ik daar weer naar, om te kunnen loslaten en niet alles zelf onder controle te willen hebben. Want dat we als mens veel dingen niet onder controle hebben, blijkt ook wel uit de bizarre tijd waarin we nu leven. Het lijkt soms allemaal zo maakbaar in onze westerse maatschappij, maar dat is het zeker niet.

Wat geeft het rust om weer te beseffen, dat als ik niet goed weet hoe ik er voor onze meiden moet zijn en de angst en onzekerheid me soms gewoon even aanvliegen, dat ik mag rusten in een hangmat van vertrouwen.

Alles wat me bezighoudt mag ik bij Hem neerleggen. Ik weet niet waarom de dingen gebeuren, maar ik weet wel dat Hij bij me is. Hij geeft me rust. Hij geeft me nieuwe kracht. Ik mag nieuwe krachten opdoen als ik ga liggen in de hangmat van vertrouwen. En weet je wat ik zo mooi vind? Het is een hangmat voor twee personen. Naast mij in de hangmat ligt Jezus. Hij begrijpt mijn angst, onzekerheid en zorgen. Ook die van jou! Hij is bij je en je mag alles wat je bezighoudt aan Hem geven.

Durf jij in de hangmat van vertrouwen naast Jezus te gaan liggen en alles los te laten en tot rust te komen bij Hem?

 


PUUR!vandaag boekentip

rustHoe geweldig het ook is om kinderen te hebben, het kan ook stressvol en vermoeiend zijn. Maar net zoals God ons gebruikt om onze kinderen te vormen, gebruikt hij onze kinderen om óns te vormen. Het down-to-earth moederboek ‘Happy mom’ van Ruth Schwenk helpt je om met die basis te groeien in je moederschap. Je hoeft het niet perfect te doen, en je hoeft ook niet alles op z’n beloop te laten. Er is een andere weg. Een weg die je samen met God mag bewandelen. Een weg waarop je de moeder wordt die God al die tijd al in jou ziet. Een happy mom.

Verkrijgbaar van 3 juni

Reserveer alvast het ebook

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *