Herinneringen maken

19 december 2020
Delen via:

Lang geleden, toen ik nog een klein meisje was, keek ik vol verlangen uit naar de kerst. Toen nog niet vanwege de waarde van kerst, maar vanwege 2 andere dingen.

Ik kreeg speciaal voor kerst nieuwe kleren. En die kleren bleven ook keurig hangen tot de ochtend van eerste kerstdag. Door de nieuwe kleren was het voor mij een echte feestdag, heel speciaal.

En… het kerstontbijt van mijn moeder. De woonkamer was nog donker, alleen de kaarsjes en lichtjes in de kerstboom waren aan. Er klonk zachte kerstmuziek op de achtergrond . Het had voor mij iets heel bijzonders.

Toch heb ik wel geworsteld met de ‘uiterlijke activiteiten’ rondom kerst. De versieringen, kerstboom, kleding, lekker eten en gezelligheid. Daar gaat het toch niet om met kerst? Hoe vier ik waar het met kerst echt om draait?

Deze vraag heb ik op een dag gedeeld met mijn zus. Ik ben dankbaar voor een zus die 8 jaar ouder is en van wie ik zoveel kan leren.

Mijn zus zei: ”Als er iemand jarig is dan vier je dit. Er is taart, slingers, cadeautjes en de jarige is het stralende middelpunt”. 

Zo is het ook met kerst, de geboorte van onze Here Jezus. Wij vieren ieder jaar weer Zijn geboortedag. En dat mag met versieringen, gezelligheid en lekker eten. Als we maar niet vergeten Wie het Stralende Middelpunt is van dit feest. Dat we op die dag extra met en over Hem praten, Hem toezingen. Het liefst met vele anderen die van Hem houden, maar ook dit jaar klein in je eigen huis.

Sinds dat antwoord geniet nog een beetje extra van alle mooie versieringen, gezelligheid en lekker eten. Maar ik zorg ervoor dat Jezus het Stralende Middelpunt is!


PUUR!vandaag boekentip

herinneringenIn deze compleet vernieuwde uitgave van ‘De schoenendoos’ van Francine Rivers vind je een ontroerend kerstverhaal en een serie overdenkingen voor de adventstijd.

Pleegkind Timmy heeft het niet gemakkelijk nu hij niet meer bij zijn moeder thuis kan wonen. Hij wordt opgevangen door lieve pleegouders, maar zelfs zij weten niet wat er in de schoenendoos zit die Timmy altijd met zich meedraagt. Pas wanneer Timmy meespeelt in het kerstspel op school, verandert alles.

Speciaal voor deze editie schreef Francine Rivers ook een serie overdenkingen voor de adventszondagen en kerstavond. Dit mooi vormgegeven boekje is een prachtige aanvulling op een toch al bijzondere tijd.

Bestel dit boek voor €10,00

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *