Het boeket van jouw leven

8 april 2021
Delen via:

Eens in de zoveel tijd verrast mijn man me met een boeket prachtige bloemen. Soms moet ik die na een week snoeien om de bos er weer mooi uit te laten zien. Dat deed me denken aan mijn eigen leven. Wat moet er bij mij gesnoeid worden zodat ik weer kan bloeien?

Bijna elke zondag spreekt mijn man in een kerk ergens in Nederland. Vaak komt hij dan thuis met een prachtige bos bloemen. Ontzettend attent van de gemeente en voor deze vrouw erg leuk, want dat zijn stiekem de enige momenten dat mijn man me verrast met een bloemetje. 
Ik hou van de variatie van kleuren en geuren die de bloemen samen tot een boeket maken. Elke soort staat prachtig op mijn eettafel en daar geniet ik dan ook maximaal van. 

Het ene boeket staat zonder verzorging tweeënhalve week te shinen en het andere boeket heeft na een week al aandacht nodig. 

Ik vind niets irritanter dan een boeket waarvan verdorde, stinkende bloemen en takken het prachtige boeket verpesten voor de bloemen en takken die nog even vers staan te pronken in mijn vaas. Rigoureus pak ik mijn snoeischaar en scheid ik de goede bloemen van de slechte. De goede bloemen maak ik een paar centimeter korter en zet ik weer in schoon water op mijn tafel. Ronde twee is begonnen! 

Het boeket van mijn leven

Terwijl ik laatst op zondagmiddag bezig was om mijn bloemenvaas opnieuw te ordenen (precies een week nadat ik de mooie bos van manlief kreeg helaas) moest ik ineens denken aan de tuin van mijn eigen leven. Als die bos bloemen voor mijzelf staan als beeld, dan is het nodig dat ik God toelaat om de verdorde dingen weg te halen uit mijn leven. Alles wat stinkt moet opgeruimd worden en de goede dingen moeten hier en daar wat bij gesnoeid worden. Als ik God de regie geef over de geestelijke snoeischaar en Hij met mijn leven aan de slag gaat, blijf ik altijd stralen als een prachtig boeket. God haalt weg wat dor is geworden. Hij geeft elke keer weer nieuwe bloemen in dat boeket wat mijn leven voorstelt. 

Hoe staat jouw boeket ervoor vandaag? Welke rotte takken en bloemen in jouw leven zorgen ervoor dat jouw boeket niet kan stralen zoals hij dat verdient? 

Geef de leiding aan Hem

En welke bloemen en takken staat te stralen als nooit tevoren en maken jezelf en andere gelukkig? Durf jij de geestelijke snoeischaar over te geven aan God? Durf je Hem de regie te geven om al het slechte uit jouw leven te halen? Ik garandeer je dat er een prachtig boeket overblijft, vol kleuren en geuren waar mensen van mogen genieten. 


Eigenwaarde, zelfvertrouwen, identiteit – wat is de waarheid over jou?

Hoe kijk jij naar jezelf? Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Hoe kijkt God eigenlijk naar jou? Wat ziet Hij als je voor Hem staat? En hoe leer je door Zijn ogen naar jezelf te kijken? Waar zoek jij je identiteit in, en wat is de waarheid over jou? De boodschap die Marianne Grandia uitdraagt in haar romans en spreekbeurten nu voor het eerst in een handzaam en praktisch boekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *