Het grootste cadeau dat je de wereld kan geven

3 juli 2018
Delen via:

Het grootste cadeau dat je de wereld kan geven is je liefde. Liefde brengt leven overal waar het komt. Ik moet bekennen dat ik een van die mensen was die mensen veroordeelde en beoordeelde op basis van hoe hun omstandigheden eruit zagen.  Maar ik heb de harde manier geleerd om daarmee te stoppen. En wanneer ik denk dat alle oordelen uit me zijn komt er weer iets op mijn pad die er voor zorgt dat er weer een balk in mijn oog komt.

Jezus zei: Waarom kijk je naar de splinter in het oog van je broeder en zuster, terwijl je de balk in je eigen niet opmerkt. Hoe kun je tegen hen zeggen: ‘laat mij de splinter uit je oog verwijderen,” zolang je nog een balk in je eigen oog hebt? (Mattheus 7:3-5)

We kunnen tot op een bepaalde hoogte mensen helpen om duidelijkheid te krijgen, maar niet totdat we zijn gestopt met veroordelen, oordelen en vooroordelen tonen. Wanneer we zijn bevrijd van het denken dat we alles weten kunnen we anderen helpen duidelijkheid te krijgen. Ik wil graag dat God de rechter is. En dan kan ik Zijn getuige zijn. Gewoon vertellen wat ik zie. Gemakkelijk!

De enige reden die ik kan vinden voor hoe ik in de afgelopen vijf jaar twee kinderen in leven heb kunnen laten is door het kiezen van liefde. Het zorgde er voor dat hun harten, gedachten, lichamen en zielen groeide. Door te kiezen voor de liefde groeide mijn huwelijk in dezelfde gebieden.

Door te kiezen voor de liefde ben ik op bijzondere plekken terecht gekomen en heb ik mooie dingen mogen doen. Want wanneer we voor liefde kiezen, is het golfje die uit die keuze voortkomt, leven. Het wordt een grote golf van leven.


Leestip: Verdwaalde ster

Abra Lena Schott heeft al haar schepen achter zich verbrand om te komen waar ze nu is, maar eigenlijk wil ze het liefst weer terug naar huis.

 

 

 

 

 

 


In De naaimachine van Natalie Fergie volgen we de zwerftocht van een naaimachine door vier generaties.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *