Het grootste geschenk

14 februari 2020
Delen via:

Velen van ons hebben moeite met liefde. Moeite met liefde? Ja. We zijn veel meer aan onze angst gewend dan aan onze liefde. Is het niet zo dat we onszelf wijsmaken dat we niet zo belangrijk zijn? Is het niet zo dat we eerder kiezen voor negatieve gedachten over onszelf en onze situatie dan dat we hopen of zelfs rekenen op doorbraken? En hoe gemakkelijk is het om te zien wat we missen in plaats van hoe rijk gezegend we zijn?

Het grootste geschenk

Liefde is het grootste geschenk dat we van onze Schepper hebben gekregen. Wij hebben een eigen wil gekregen om te kiezen voor liefde of voor angst. Hoe mooi zou het zijn als we elke dag kiezen voor liefde? Om er elke dag voor te kiezen Zijn liefde echt te gaan voelen en te leven?

Wat betekent dat; kiezen voor Liefde? Liefde vraagt oefening. Liefde vraagt dagelijkse toewijding om voor haar te kiezen. Liefde maakt dat we onze gedachten op de vreugdevolle dingen in het leven richten. Liefde brengt ons een dankbaar oog voor alles wat ons is welgevallen.

Liefde vieren

Liefde geeft ons moed om te gaan staan voor wat goed is voor onszelf en juist ook voor een ander. Liefde laat ons wonderen ervaren. Liefde laat ons liefdevol handelen, juist in lastige tijden. Liefde maakt dat we doorgaan en niet opgeven. Liefde maakt ons zacht en tegelijkertijd krachtig.
Liefde opent ons hart voor vreugde en Leven. Laten we, juist vandaag, het Leven vieren zoals onze Heer het altijd al voor ons bedoeld had. Zo mogen we nu op aarde elke dag al stukjes van de Hemel ervaren.
Laten we de liefde vieren vandaag; Zijn liefde voor ons en onze liefde voor onszelf en elkaar!


PUUR!vandaag boekentip

Liefde
Dit is het boek dat relatietherapeut Jacoline Steegstra zelf had willen lezen voordat ze trouwde, nu 28 jaar geleden. In ‘Liefde kun je leren’ vertelt ze alles wat zij heeft geleerd: uit eigen ervaring, uit opleiding en trainingen, én uit de talloze gesprekken met stellen in haar praktijk. Getrouwd zijn voor het leven is een kunst, maar het is beslist haalbaar wanneer je onvoorwaardelijk voor elkaar kiest en bereid bent je te verdiepen in hoe de liefde werkt. Jacoline Steegstra reikt in ‘Liefde kun je leren’ zeven verrassend bruikbare sleutels aan voor een hechte relatie en helpt je om je relatie opnieuw – of misschien wel voor het eerst – bewust vorm te geven.

Verkrijgbaar vanaf 31 maart

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *