Het vuur van de liefde

5 juli 2019
Delen via:

Vandaag zijn manlief en ik precies 10 jaar getrouwd en dat is al een lange tijd. Het leven heeft ons niet altijd gebracht waar we naar verlangde of op hoopte maar ondanks dit gegeven, heeft het onze liefde voor en tot elkaar niet aangetast. Juist door alles wat we hebben meegemaakt, zijn we sterker geworden en hebben we elkaar in de loop der jaren beter leren begrijpen. O, we zullen nooit helemaal elkaars liefdestaal spreken maar juist doordat we beide een andere liefdestaal spreken, vullen we elkaar aan en brengt het ons met elkaar in verbinding.

Af en toe is de verbinding ook weleens verbroken en vinden we op dát moment even geen oplossing om deze weer tot stand te brengen, maar gelukkig gebeurt dit steeds minder vaak. Na zoveel jaar samen, leer je elkaars ups en downs steeds sneller te signaleren en stelt dit je in staat om hierop in te spelen, op het juiste moment en de juiste wijze wel te verstaan! Je voelt wanneer de ander ruimte nodig heeft, om dingen op een rijtje te zetten. En omdat je elkaar lief hebt, wil je dit ook geven, zonder hiervoor iets terug te verwachten. Dat is immers échte liefde, zonder eigenbelang.

Hij zag een verbintenis voor ogen, nog vóórdat wij dit zelf zagen. Bijzonder toch!

Verschillend

We blijven als man en vrouw verschillend en dat zal ook nooit anders worden, maar juist dat maakt ons huwelijk en het huwelijk in algemene zin zo uniek. God bracht ons bij elkaar. Hij zag een verbintenis voor ogen, nog vóórdat wij dit zelf zagen. Bijzonder toch! Nog voordat jij en ik onze eerste ademteug op aarde uitbliezen, wist Hij al wat er van ons (huwelijks)leven zou worden. Ik zal dit nooit bevatten, het is en blijft een (ver)wonderlijk iets. Al schrijvend komt het lied in mij op:

Hoe wonderlijk mooi is Uw Eeuwige naam. Verborgen aanwezig deelt U ons bestaan. Waar wij zijn bent U: Wat een kostbaar geheim. Uw naam is: ‘Ik ben en Ik zal er zijn’.

Een lied wat mij altijd weer ontroert en bewust maakt van Gods aanwezigheid door de jaren heen. Hij was er de afgelopen tien jaar continu bij. Hij leidde ons door de stormen heen en hield ons bij elkaar. Steeds weer toonde Hij zijn trouw, liefde en goedheid. En ook vandaag zegt Hij: ‘Ik ben er ook de komende jaren bij Thorinda. Jullie staan er niet alleen voor’.

De liefde zal nooit vergaan, dankzij Zijn liefde voor ons.

Zekerheid

Dat is een zekerheid, ja dat is mijn enige zekerheid in dit leven, dat wat er ook gebeuren zal vandaag, morgen, de komende weken of jaren, God er altijd voor ons zal zijn! Niets of niemand zal ons kunnen scheiden van Zijn liefde voor ons en onze liefde voor elkaar (Rom. 8: 38-39). En dankzij Zijn Eeuwigdurende liefde kan ik vandaag vol vertrouwen verder gaan met in gedachten meedragend de prachtige woorden uit onze trouwtekst (1 Kor.13:13)‘En nu blijven geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde.’ De liefde zal nooit vergaan, dankzij Zijn liefde voor ons. Zijn liefde verbindt ons met elkaar als een drievoudig snoer, wat nooit verbroken zal worden, omdat Hij zelf de Soldeerder is van dit prachtige kleinood.

Dan wil ik enkel ter afsluiting tegen jou/jullie zeggen:

Ik weet niet hoe jouw huwelijksleven eruit ziet maar ik zou je willen zeggen: ‘Draag dit liefdessnoer, dit kostbare sieraad voor altijd om je hals en graveer  Zijn woorden uit Romeinen 8 voor altijd in je hart. Want daar diep van binnen brandt het vuur van de liefde voor altijd en eeuwig. Dankzij Hem, de onuitputtelijke liefdes- en levensbron!’


PUURvandaag boekentip

getrouwd

lekker luchtig huwelijksboek
‘Getrouwd zijn is de hemel’ niet is een huwelijksboek dat helemaal anders is. Annemarie weet de lezer te raken met haar korte, prikkelende teksten. Hilarisch, confronterend, kwetsbaar en ontroerend. Alsof je al lezend naar een cabaretvoorstelling kijkt, balancerend tussen schaterlach en stilte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *