I just wanna be someone!

16 augustus 2021
Delen via:

Wie ben je eigenlijk? Wat is jouw identiteit? Vaak laten we die afhangen van de maatschappij waar we in leven, waar we bij willen horen. Maar soms is het goed om te beseffen wie jij écht bent.

We leven in een maatschappij waarin we allemaal graag ergens bij willen horen. We willen gezien worden, geliefd zijn en het liefst onmisbaar zijn voor de ander. En we streven ernaar om aan veel, zo niet alle verwachtingen van anderen te voldoen. Vaak gaat dit ten koste van de persoon die we zelf zijn en verliezen we ons hier volledig in. Onze eigen kwaliteiten gaan hierdoor verloren en onze talenten zakken steeds dieper de grond in. 

Waarom doen we dit? Simpelweg omdat het ons een goed gevoel geeft. We voelen ons belangrijk en juist dat geeft ons zelfvertrouwen een extra boost.

Maar vandaag zeg ik tegen jou: STOP! Stop met deze energievretende en tijdrovende bezigheid. Je staat op een kruispunt. Je kan twee kanten op: of je gaat verder op de weg die je nu bewandelt, of je kiest ervoor om het roer om te gooien en weer terug te keren naar jezelf. Naar de persoon die God lang geleden zo mooi geschapen heeft. Naar de persoon die talenten, gaven en kwaliteiten heeft gekregen die waardevol kunnen zijn in het leven van een ander. 

Besef dat je niet iemand hoeft te worden (I just wanna be someone). Want je bent al iemand. Een bijzonder iemand zelfs. De maatschappij heeft vandaag nog mensen nodig zoals jij. Misschien zie je dit nu nog niet, maar geloof me: als jij je openstelt en er bewust voor kiest om terug te keren naar jezelf, zul je het na verloop van tijd zelf gaan ontdekken en inzien. 

Laat los met denken dat je iemand moet zijn. Want hierdoor vergeet je wie je diep van binnen al bent. Een kostbaar mens. Een parel van grote waarde waarvoor Hij alles verkocht zodat jij vandaag met jouw talenten, gaven en kwaliteiten kan schitteren. Mooier dan ooit. 

“Sta op en schitter, je licht is gekomen, over jou schijnt de luister van de HEER”.


Eigenwaarde, zelfvertrouwen, identiteit – wat is de waarheid over jou?

Hoe kijk jij naar jezelf? Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Hoe kijkt God eigenlijk naar jou? Wat ziet Hij als je voor Hem staat? En hoe leer je door Zijn ogen naar jezelf te kijken? Waar zoek jij je identiteit in, en wat is de waarheid over jou? De boodschap die Marianne Grandia uitdraagt in haar romans en spreekbeurten nu voor het eerst in een handzaam en praktisch boekje.

Marianne Grandia is bekend als auteur van drie zeer succesvolle romans: Witter dan sneeuw, Lenteregen en Hemeldauw. Ze won meermalen de publieksprijs voor het christelijke boek. Ook is ze een veelgevraagd spreekster op vrouwenevents en conferenties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *