I ‘m a survivor

13 juli 2020
Delen via:

‘Omdat Christus mij kracht schenkt, schep ik vreugde in mijn zwakheid. In mijn zwakheid ben ik sterk.’ Zo staat het geschreven in 2 Korintiërs 12:10 en zo staat het te lezen op het gezicht  Hetty. Zij is door het leven geraakt en gegroeid en gevormd. Zij is kracht, meer dan ooit nu ze haar zwakheid kent. Hetty is een survivor. Dit is haar verhaal.

Hetty was zes maanden getrouwd met jeugdliefde Ruben toen hij ziek werd. Op de SEH werd er bloed geprikt en daarna werd Ruben gelijk opgenomen op de interne afdeling. De volgende dag moest het prikken opnieuw omdat ‘er iets was misgegaan’. Hetty, die zelf verpleegkundige is, voelde meteen dat er iets anders aan de hand was. Zulke fouten komen haast nooit voor. Toen ze even later naar de spreekkamer van de arts moesten voor de uitslag, wist ze het zeker: dit is foute boel.

“Gelukkig kwam de arts snel ter zake. Ruben had acute leukemie.” Ruben werd bijna een jaar lang behandeld, maar de behandelingen sloegen niet aan. “Een jaar na de diagnose ging hij naar een hospice, waar hij na twee nachten overleed in het bijzijn van zijn ouders en mijzelf.”

Een switch

Hetty kreeg veel ondersteuning vanuit haar omgeving. Vriendinnen gaven haar een puppy en na vier maanden ging ze weer werken. “Ik was eraan toe om me weer te richten op iets anders. Jammer genoeg gingen mijn collega’s anders met me om vanwege Rubens overlijden. Ook merkte ik dat ik niet meer goed kon relativeren. Dan zei een vrouw na twee weken ziekenhuisopname van haar man: ‘Eindelijk komt hij weer thuis’, en ik dacht: Ruben was máánden niet thuis!” Ze switchte naar een baan als doktersassistente, wat beter ging.

“Ik kon het niet aan om het vrijblijvend met een man te proberen”

Gevoelens

Een steunbetuigingingskaartje van oud-klasgenoot Nico verraste haar. Ze kwamen verder in contact via Facebook en besloten samen koffie te gaan drinken. “We konden niet stoppen met praten. Omdat ik mijn hond moest uitlaten, ging Nico mee naar huis, en daar praatten we verder. Hij was de eerste die niet overdreven voorzichtig met me deed. Daar was ik zó aan toe.” Ze waren steeds vaker bij elkaar en er groeide verliefdheid. Hetty schrok van haar gevoelens. “Ik zat nog midden in de rouw.

Ik kon het niet aan om het zomaar vrijblijvend met iemand te proberen, en daarbij was ik een wrak. Ik voelde me oud en getekend. Een 25-jarige weduwe. Dat verdiende hij niet.” Maar Nico zei dat hij haar zoveel tijd zou geven als ze nodig had. “Dat gaf me vertrouwen. Ik vind het heel knap dat hij doorzette en dat hij mij de moeite waard vond. Soms komt het verdriet om Ruben nog terug, vooral aan het eind van het jaar, de tijd dat hij overleed.

Nico geeft me daarin de ruimte. Maar ik merk ook dat steeds meer dingen normaal zijn. Ik kan weer zeuren om kleine dingen. Ik kan weer lachen en dansen. Ik ben dichter bij God gekomen, samen met Nico. En als alles goed mag gaan, krijgen we deze zomer twee kindjes… want ik ben zwanger van een tweeling!”

Het interview komt uit het PUUR!magazine Avontuur. Geschreven door Petra Kruijt.  In het PUUR!magazine lees je meer portretten van echte Survivors. 


PUUR!magazine ‘Avontuur’

hettyPUUR! magazine neemt je dit voorjaar mee op grote en kleine avonturen. De Nederlandse Miriam Lancewood vertelt over het avontuur van een leven opbouwen in de wildernis van Nieuw-Zeeland, en over haar avontuurlijke relatie met de dertig jaar oudere Peter. Elly en Rikkert vertellen naar aanleiding van hun afscheidstournee over hun carrière en hoe ze samen door de jaren heen zijn gegroeid.

Carola Schouten en andere topvrouwen geven hun adviezen voor meer zichtbaarheid en zelfvertrouwen. Bekende auteurs zoals Joke Verweerd en Guurtje Leguijt gaan de uitdaging aan om in één dag een mini-avontuur te beleven. Hella van der Wijst komt met een nieuwe column. Plus allerlei haalbare mini- en zelfs microavonturen om de lezers te inspireren. PUUR! magazine nummer 1, 2020 zit tjokvol avontuur!

Bestel het magazine voor €9,99

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *