Ik was verdwaald en U vond mij

22 september 2019
Delen via:

Zo’n zes jaar geleden overkwam het ons voor het eerst, we waren ons kind kwijt! We waren die dag aanwezig bij een openluchtdienst in het Wezenlandpark te Zwolle. Tussen de springkussens en duizenden mensen raakten wij onze zoon kwijt. In een oogwenk was hij verdwenen tussen de massa. Het park was omheind met water. Overal kleine slootjes, overal gevaar!

Van wie is deze jongen?

De minuten die daarop volgden kunt u wel raden; paniek, pure paniek, angst om hem niet meer terug te vinden, of erger nog: terug te vinden op plekken waar je het niet wilt. Met het hart bonzend in onze keel zochten we en zochten we. Tot er vanaf het podium een oproep werd gedaan: ‘Van wie is deze jongen?’ De spreker of zanger van die dag had hem gevonden en had hem mee het podium opgenomen.

Nooit meer

Je zou verwachten dat het daarna nooit meer zou gebeuren, dat we hem altijd in ons zicht zouden houden en hem zouden behoeden om nogmaals weg te lopen. Uiteraard doe je er als ouder alles aan om dit te voorkomen, maar soms heb je het niet in de hand, hoe graag je ook zou willen.

Het gebeurde nog een keer. Tijdens een kraamvisite (onze jongste was net geboren,) buiten in de tuin, liep ik naar binnen waar zoonlief aan het spelen was. Niks, noppes, nada, hij was in geen velden of wegen meer te bekennen.

Nadat we het huis doorzocht hadden, voelde ik het bekende gevoel terugkomen; paniek, hartbonzen, zweten, angst, waar is hij?!

We lieten de visite achter en stapten op de fiets, waar zochten we eerst? Bij het water. Terwijl we zochten, los van elkaar, ontstonden er veel beangstigende gedachten, wat als?? Na een kwartier zoeken heb ik de politie gebeld. Ik kende mijn zoon, hij zou niet zomaar weglopen en in zeven sloten tegelijk lopen.

we hadden tranen van geluk, hij was weer terecht, hij was weer veilig thuis!

Dit was niks voor hem. Ik parkeerde de fiets thuis om even af te stemmen, tot ik de buurman hoorde vragen wat er aan de hand was. ‘We zijn Joël kwijt!’ De angst was in mijn stem te horen. ‘Nee joh, die zit gewoon hier!’ was het antwoord van onze buur. ‘Wat?!’ we klommen op de schutting en zagen daar onze peuter in de achtertuin spelen. Hij was vanuit onze voordeur bij de buurman gaan aanbellen om gewoon even gedag te zeggen!

Wat gebeurde er op het moment dat we hem weer gevonden hadden? Werden we boos, woest? Vroegen we hoe hij zo dom had kunnen zijn? Niks van dat alles, we hadden tranen van geluk, hij was weer terecht, hij was weer veilig thuis! Onze zoon, verdwaald, maar teruggevonden.

Het hart van mijn Vader

Nu ik jaren later en met veel levenservaring rijker terug kijk op deze gebeurtenissen ontdek ik dat ik hier het hart van mijn Vader leerde kennen. Ik ben Zijn kind, Zijn geliefde kind nog wel. Jij bent ook Zijn geliefde kind, in jou vindt Hij vreugde! Als kinderen verdwalen wij ook zo nu en dan, we raken de weg kwijt, we zoeken en zoeken, maar de weg naar huis lijkt soms eindeloos ver.

Alsjeblieft, kom weer naar huis, ik maak me zo zorgen om jou, mijn kind!

We kiezen er soms ook bewust voor om te verdwalen, andere keren zijn het de omstandigheden wat ons doet dwalen. Wat een geluk dat Hij ons blijft zoeken, Hij geeft nooit op. Ik denk me zo in dat onze hemelse Vader ook met een bonzend hart wacht; komt ze terug? Keert hij om? ‘Alsjeblieft, kom weer naar huis, ik maak me zo zorgen om jou, mijn kind! Je bent in gevaar, open je ogen en verhelder je zicht.’ Ik wacht op je, maak me zorgen om je, ik sta met open armen om je op te vangen wanneer je thuiskomt. Ik ben niet boos op jou, ik huil van verdriet wanneer je verdwaald bent en heb tranen van vreugde wanneer je weer terug in Mijn armen bent. Nooit zal ik stoppen met jou te zoeken.


PUURvandaag boekentip

verdwaaldBedacht, geliefd, gewild van Lindi Melse is een prachtig geïllustreerd Bijbels dagboek voor jonge vrouwen. Jonge moeder en creatieve duizendpoot Lindi Melse neemt in dit dagboek jonge vrouwen mee op weg door de Bijbel met praktische en creatieve inzichten. Ze vertelt bij de gekozen Bijbeltekst iedere week een persoonlijk verhaal over iets wat ze zich afvraagt, waar ze mee worstelt, waar ze blij van wordt of wat haar raakt. Zo neemt ze je mee in haar eigen zoektocht, waar ze je deelgenoot van maakt. Bedacht, geliefd, gewild is een inspirerend en motiverend Bijbels dagboek voor vrouwen dat aanzet tot geliefd leven.

Verkrijgbaar vanaf 19 november

 

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *