In verbinding met je Maker


23 juli 2020
Delen via:

‘Grr.. zo irritant als het beeld steeds blijft hangen’.. slechte verbinding… zie je uiteindelijk  op je scherm. ‘Duh, dat had ik echt nog niet door ofzo.’ Gelukkig na een halve minuut verdwijnt de melding en is de verbinding wel weer goed en kun je weer verder praten met degene met wie je aan het beeldbellen was.

Hoe staat het er voor jou met jouw verbinding? En dan bedoel ik niet jouw internetverbinding, maar de verbinding met je Maker, maar ook de verbinding met jezelf. Ben jij echt in verbinding met jezelf, met jouw hart en jouw emoties? Of doe je de dingen omdat het nu eenmaal zo hoort, uit gewoonte of op de automatische piloot?

Verbinding met God

Tijdens de opleidingsdagen die ik volg voor mijn coachopleiding van Groundwork beginnen we de dag vaak met een verbinding met God moment. Waardevolle momenten zijn dat. Echt even stil zijn bij wat er op dat moment bij jezelf is en dit delen met je Maker. Tot rust komen bij Hem, weer afstemmen en echt in verbinding met Hem en daardoor ook met jezelf. Na zo’n moment merk ik vaak echt verschil. Het lukt me dan weer beter om alles wat me bezighoudt er te laten zijn, zonder oordeel, door Zijn liefdevolle ogen naar mezelf en de ander. Me verwonderen over hoe prachtig Hij ons geschapen heeft, ons hoofd, ons hart en onze ziel.

Je hoofd en je hart

Ervaar jij mogelijk een slechte verbinding tussen jouw hoofd en jouw hart? Weet je dat waardevol bent met je hoofd, maar is het nog niet iets waar je hart nog in geloofd? En zijn er nog regelmatig momenten waarop jij je waardeloos of onzeker voelt? Hoe ga jij hier mee om? Mogen die momenten er zijn? Of veroordeel jij dat van jezelf? Mag je je niet onzeker voelen?

Juist als jij je onzeker voelt en je dit weg duwt is de kans groot, dat jij je alleen nog maar meer onzeker voelt. Wat mogelijk wel zou helpen is om dit gevoel er te laten zijn, er niet langer meer tegen te vechten, maar het te omarmen. Je er op te verbinden. In verbinding komen met iets in jou dat zich zo onzeker of waardeloos voelt. En nee, dat is niet makkelijk, want je onzeker of waardeloos voelen, dat voelt niet fijn. En als iets niet fijn voelt, wil je er liever niet bij zijn, dat is heel begrijpelijk. Toch wil ik je uitdagen om er begrip voor te tonen en na te gaan waarom het zich zo voelt, er niet meer tegen te vechten, maar het er te laten zijn. Dat geeft rust en in die rust, mag je in verbondenheid met Hem,

luisteren naar Zijn stem:
Je bent zo kostbaar in Mijn ogen,
zo waardevol en Ik houd zoveel van jou.
Ik ben met jou bewogen.
Met Mij in verbinding,
mag jij gaan voor heling.

 


PUUR!vandaag boekentip

verbindingBedacht, geliefd, gewild van Lindi Melse is een prachtig geïllustreerd Bijbels dagboek voor jonge vrouwen. Jonge moeder en creatieve duizendpoot Lindi Melse neemt in dit dagboek jonge vrouwen mee op weg door de Bijbel met praktische en creatieve inzichten. Ze vertelt bij de gekozen Bijbeltekst iedere week een persoonlijk verhaal over iets wat ze zich afvraagt, waar ze mee worstelt, waar ze blij van wordt of wat haar raakt. Zo neemt ze je mee in haar eigen zoektocht, waar ze je deelgenoot van maakt. Bedacht, geliefd, gewild is een inspirerend en motiverend Bijbels dagboek voor vrouwen dat aanzet tot geliefd leven.

Bestel dit boek voor €18,99

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *