Je bent genoeg in zijn ogen

2 juni 2021
Delen via:

Eline Hoogenboom schrijft over de twijfels die je vaak kunt hebben. Twijfels over of je wel genoeg bent en of je genoeg doet. Uit Gods antwoord in de Bijbel blijkt: jij bent altijd genoeg.

Twijfel je vaak? Over je gewicht? Over je werk? Over je relaties? En heb je vaak het gevoel dat je daarin tekortschiet? Je bent niet de enige. Ik denk dat er geen enkele vrouw is die hierover nooit twijfelt of zich onzeker voelt. Het is een levenslange reis om steeds meer te gaan geloven dat wie jij bent en wat je doet, GENOEG is. Genoeg in zijn ogen. Je oordeelt jezelf nog zo vaak maar je mag gaan geloven dat je dat niet meer hoeft te doen (lees 1 Korintiërs 4:3 maar). Alles wat jij hoeft te doen is in geloof ontvangen dat al jouw onrechtvaardigheid aan het kruis gestorven is, samen met Gods Zoon en dat je je mag overgeven aan de liefde en overwinning door zijn opstanding.

Gods antwoorden op jouw twijfels

Jij zegt: Ik ben te moe God zegt: Ik bied je rust                               Matteüs 11:28

Jij zegt: Niemand houdt van me God zegt: Ik hou van jou                              Johannes 3:16

Jij zegt: Ik kan dit niet                    God zegt: Ik kan het!                                     2 Korintiërs 9:8

Jij zegt: Ik ben bang                        God zegt: Ik geef je geen angst                 2 Timoteüs 1:17

Jij zegt: Ik voel me alleen             God zegt: Ik verlaat je nooit                        Hebreeën 13:5

Dit gedeelte is overgenomen uit Hartsrust van Eline Hoogenboom.


In het dagboek ‘Hartsrust’ biedt Eline Hoogenboom voor elke dag een moment van rust en inspiratie om je dag rustig, krachtig en vreugdevol te beginnen aan Jezus’ voeten. Zo keer je terug naar je ziel, en sta je krachtig in het leven. Met 12 maandthema’s als ‘Aan Jezus’ voeten’, ‘Laat genade stromen’, ‘Je imperfecte leven’ en ‘Thuiskomen bij jezelf’, deelt Eline Hoogenboom haar bemoedigende woorden over het niet perfecte leven, over genade die hoort te stromen en niet te sijpelen, over durven vallen en weer opstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *