Je wordt gehoord!

29 december 2021
Delen via:

Een schreeuw vanuit de diepte, wachtend op een antwoord vanuit de hoogte. Op het eerste gezicht lijken deze twee elkaar niet te kunnen bereiken. En toch is het mogelijk, wanneer wij de Heilige Geest als middel inzetten.

Hij hoort ons zuchten. Hij hoort onze roep om hulp. Hij pleit voor ons bij de Vader in de hemel. Waardoor jij en ik altijd ‘bereik’ hebben bij Hem. Is dat niet bijzonder? Biedt dat geen troost en zekerheid in jouw leven? Juist te midden van alle onzekerheid mag dit jouw en mijn houvast zijn. We hoeven het niet op eigen kracht te doen maar mogen gaan dóór de kracht van de Heilige Geest. Wanneer wij hem vertrouwen, zal hij ons leiden. Elke dag weer. De Heilige Geest zorgt steeds opnieuw voor verbinding tussen jou en de Vader. Dankzij hem wordt:

Jouw schreeuw gehoord!          

Jouw smeekbede gehoord!

Jouw gebed gehoord!

Je wordt gehoord

Laat dit eens even tot je gedachten doordringen. Sta een moment stil bij dit geweldige nieuws. Je wordt gehoord! Niet door zomaar iemand. Nee, jouw stem wordt gehoord door de Allerhoogste Koning. Houd dit steeds voor ogen, ook als de dingen anders gaan in je leven.

Want zoals het liedje (van Elly en Rikkert Zuiderveld) ook zo mooi verwoordt:

Er is er Eén die jou kent

Er is er Eén die jou ziet

Er is er Eén die jou hoort

Kom maar gewoon, kom maar gewoon

Zoals je bent


In ‘Kort en krachtig over de Heilige Geest’ geeft Ron van der Spoel in twaalf kernpunten weer wie de Heilige Geest is en wat Hij doet. Dit boek is ontstaan vanuit een persoonlijke zoektocht. De auteur heeft met vallen en opstaan ontdekt hoe ook zijn leven echt door Gods Geest geleid kan worden. Wie gelooft in Jezus ontvangt de Heilige Geest in zij n of haar leven. Het is de Geest die ons de liefde van Jezus leert kennen, het is de Geest die ons leert om Jezus te volgen. Maar hoe werkt de Geest dan in mij ? Hoe merk ik de Geest? Hoe gehoorzaam ik zijn leiding? Daarop geeft Ron van der Spoel in dit boek antwoord. De auteur schrijft bondig en helder, waardoor het boek ook voor minder ervaren lezers erg toegankelijk is.

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *