Keuzevrijheid!

27 april 2020
Delen via:

Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid en overal zul je door dit jaar heen zien dat er plekken zijn bevrijd . Het wordt herdacht in dit jaar. Vrijheid…

Ik heb hier wederom over nagedacht want vrijheid is een begrip waar je zoveel over kunt schrijven. Maar ook op verschillende manieren kun je het woord vrijheid interpreteren. Het eerste wat in mij opkomt is niet gebonden. Dat is het tegenovergestelde van vrij zijn. 

Wij mensen hebben een eigen wil en ik weet niet hoe het met jou is, maar ik wil liever zelf beslissen wat ik doe of ga doen. Niet iemand die zegt wat ik moet doen. 

Ik wil mijn eigen leven leven zoals ik wil

Is dat niet vaak iets wat je hoort? Maar is dat echt wat je wilt? Kijk eens naar je eigen leven. Misschien heb je je leven goed op orde en is er niets aan de hand. Het idee dat iemand over je leven beslist trekt je totaal niet aan. Wij hebben in Nederland een keuzevrijheid. Als er verkiezingen zijn dan mogen we stemmen op wie we willen. 

Trek deze lijn eens door in het geestelijk perspectief. Want wij leven hier niet zomaar. Wij zijn op doorreis. Heb jij je dat wel eens beseft? Er is meer dan het leven hier op aarde. 

Maar wat heeft dat te maken met vrijheid zul je misschien denken. Zoals ik zei mogen wij kiezen voor wie we willen bij de verkiezingen. Maar ook als het om het geestelijke leven gaat mogen we kiezen wie we dienen. 

Wie dien jij?

De misvatting die ik vaak hoor als je het hebt over het geloof, is dat mensen denken dat ze dan gebonden zijn. Gebonden zijn aan regels, ze hebben echt het idee dat als je gelooft je niets meer mag en dat je alles moet doen wat God zegt. Dat God je als het ware als een soort van marionet bestuurd. 

Dat is een ernstige misvatting. Want als je kijkt naar het kruis, heeft God je niet gedwongen om voor Hem te kiezen. Bij God heb je volledige keuzevrijheid! Niemand dwingt je tot een keuze! 

En dat brengt mij bij het volgende. Jouw leven is er niet zomaar. Jouw leven is er met een reden. Jij bent waardevol en gemaakt tot het beeld van God. 

Misschien kijk je in de spiegel en ben je totaal niet blij met wat je ziet. Je mag weten dat je een prachtige parel van God bent. Jij mag zijn wie je bent, met al je talenten. Maar ook met al je vragen en verdriet. 

Bij God kun je in alle vrijheid zijn wie je bent! 

God dwingt je niet tot het houden van de regels. Als jij je keuze voor God gemaakt hebt, dan wil je Hem volgen en zal verandering van je vorige leven automatisch plaatsvinden. Dat is een logisch gevolg. Maar het is niet zo dat je zo met de regels bezig bent en je totaal gebonden voelt door alle regels. Moeten, moeten. Moeten is nooit van God, dat is iets wat God totaal niet bedoelt. In Hem is ware vrijheid om te leven samen met Hem! 

Maar jij hebt vrijwillig de keuze! 

Nogmaals, niemand zal je dwingen om een keuze te maken. Maar als jij verder wilt komen in je leven en je leven wil gebruiken en er iets mee wilt doen. Dan besef je dat je niet hier bent om er maar op los te leven. 

Een prachtig nieuw nummer van Adem project is Meer dan genoeg. En dat is waarom het gaat. Wij mogen honderd procent vrij voor Jezus leven! 

U bent meer dan genoeg!
U schiet nooit te kort.
Alles wat ik zoek, vind ik in U! 

God is meer dan genoeg voor je. In Hem vind je alles wat je nodig hebt om dit leven aan te kunnen. Met God aan je zijden heb je kracht en extra hulp. Hij zal je helpen bij alle keuzes die je maakt. Als je met God aan je zijde leeft weet je gewoon dat Hij je leven leidt en dat zorgt voor zoveel rust. Te weten dat Iemand die veel meer weet dan ik, zich met mijn leven bezig houdt. 

Dat geeft echte vrijheid! 

Natuurlijk wil God graag dat je Hem volgt, maar dwingen zal Hij nooit. Jij hebt volledige keuzevrijheid, gebruik die goed en zorg dat je de juiste keuze zal maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *