Kijk eens om je heen (deze zomer)…

26 juli 2019
Delen via:

Een nieuwe dag is aangebroken en voor de meeste van ons is het weekend en tevens zomervakantie. Tijd voor ontspanning, even bijkomen van alle drukte op het werk of school. Een moment om nieuwe energie op te doen, zodat we na de vakantie vol goede moed en levenslust onze taken weer kunnen oppakken en uitvoeren.

Balans opmaken

Vakantietijd geeft ons ook ruimschoots de gelegenheid om de balans op te maken. Te kijken naar wat we in de afgelopen periode bereikt hebben en waar we wellicht ‘steekjes’ hebben laten vallen. Aandachtspunten waar we ons na de vakantie op moeten richten. Zodat we verder kunnen groeien en ontwikkelen en de man/vrouw kunnen worden zoals God het bedoelt heeft.

Misschien denk je nu: “Wat zeur je nou, ik heb vakantie en ik ga me nu echt niet druk maken over dit soort zaken, dat komt later wel”. Een hele menselijke gedachten en één die ik zelf ook zou kunnen hebben. Maar toch hoop ik, dat je tijdens je vakantie een moment aangrijpt om hier wel even bij stil te staan. Juist in een periode van rust, en dat weet ik uit eigen ervaring, ontstaan de beste ideeën. En wie weet waar deze na verloop van tijd in kunnen uitmonden. Expect the unexpected!

Gastvrij

Het is goed om te kijken naar wat je nu doet en vervolgens naar hetgeen je nog zou willen doen/bereiken. God heeft jou talenten gegeven om te gebruiken en niet om weg te stoppen in het zand en na de vakantie weer een keertje op te graven, wanneer er tijd voor is. Misschien ben jij wel iemand die goed is in contacten leggen met een ongelovige of misschien ben jij wel enorm gastvrij (net als mijn schoonmoeder) en nodig je zomaar een wild vreemd iemand uit om een bakje te komen drinken bij de tent en reken maar dat hier vaak mooie en waardevolle dingen uit voortkomen. Mijn schoonmoeder is daar het levende bewijs van.

Al schrijvend denk ik aan de woorden uit Hebreeën 13:2: “Vergeet de gastvrijheid niet want hierdoor hebben sommigen zonder het te weten engelenonderdak geboden”. Wat zou het jammer zijn als jij tijdens je vakantieperiode deze “engelen” die God op je pad brengt, zou negeren en aan hun nood voorbij zou gaan. Misschien ben jij juist, dé persoon die voor hem/haar een lichtpuntje mag zijn, een uitgestoken hand waardoor hij/zij weer wat hoopvoller de dag tegemoet kan gaan. Wat zou het mooi zijn, als we allemaal in onze vakantie voor minimaal 1 persoon “een engel” mogen zijn, door God gezonden op het juiste moment naar de juiste persoon.

Kijk eens om je heen

Dan sluit ik af met het kinderliedje waar zo’n krachtige boodschap vanuit gaat: “Kijk eens om je heen, kijk eens om je heen (deze zomer). Geef elkaar de hand, je bent niet alleen”.

Nee, we zijn inderdaad niet alleen op deze wereld. Juist wanneer we onze talenten bundelen en ons mét elkaar inspannen voor Gods Koninkrijk, mogen we weten dat er mooie dingen zullen gaan gebeuren die “een wereld van verschil” teweeg brengen, voor die ene persoon, waar jij je talenten voor inzet!

Help je mee?

 


PUURvandaag boekentip

een nieuwe dag

‘Cranberryzomer’ van Irene Hannon is het eerste deel van een serie die zich afspeelt in de romantische kustplaats Hope Harbor. De frisse bries die door Hope Harbor waait, brengt genezing, hoop en… romantiek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *