Kinderen en de thuiskerk

17 januari 2021
Delen via:

Veel van de kerkdiensten kunnen niet meer doorgaan. Daardoor zitten gezinnen met jonge kinderen thuis op de bank de preek te luisteren. Maar hoe zorg je nu dat de kinderen op een leuke manier meer van de Bijbel leren op zondag? Enkele downloads en tips die je kunnen helpen.

Download het prekentijdschrift

Het is weer zondag! De dag dat je samen mag komen met andere gelovigen. Voorlopig even niet in de kerk, maar thuis online verbonden met andere christenen. Wat fijn dat dit kan! In dit prekentijdschrift kunnen kinderen opschrijven wat ze moeilijk vonden, maar het bevat ook opdrachten die kinderen helpt met bidden en danken.

Doe een Bijbels proefje om je kind meer te betrekken bij het verhaal

Corinne Zonnenberg schreef een praktisch boek vol proefjes bij de Bijbel. Hieronder zie je één van die proefjes.

Maak gebruik van ABC voor kinderen

ABC voor kinderen is gemaakt voor kinderen van ongeveer 8 t/m 12 jaar (groep 5 t/m 8 van de basisschool). Daarbij wordt ervan uitgegaan dat kinderen de website samen met hun ouder(s), leerkracht of jeugdwerker gebruiken. De website kan ingezet worden binnen het gezin, het kerkelijk jeugdwerk of op school. Op de website worden belangrijke woorden uit de Bijbel uitgebeeld door video’s en tekst.

Download de Dobbelsteen voor bij het Bijbellezen

In dit bestand vind je een dobbelsteen met open vragen voor na het bijbellezen. Gooi na het lezen van het bijbelgedeelte om de beurt met de dobbelsteen en beantwoord de vraag die je gooit. Dit is een speelse en ontspannen manier om het gesprek over de Bijbel te stimuleren. Het helpt kinderen om te ontdekken hoe ze de Bijbel kunnen begrijpen en kunnen toepassen op hun eigen leven.

Download de kaartjes om te helpen met bidden:

Vier kaartjes met smileys helpen je kind om de verschillende aspecten van bidden te begrijpen en gebruiken. Ze visualiseren welke onderdelen je gebed kan hebben: bedanken, vragen, sorry zeggen en prijzen. Gebruik elke dag een ander kaartje of, als je kind wat ouder is, alle kaartjes voor verschillende fasen in het gebed.

Maak gebruik van de online bijbelcursussen van LWJ

Het LWJ (Landelijke Werkgroep Jeugdevangelisatie) heeft op hun YouTube kanaal veel online bijbelcursussen en bijbelverhalen voor jonge kinderen. Deze filmpjes duren gemiddeld 12 minuten en zijn makkelijk te begrijpen.

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *