Kun je God blijven vertrouwen als het leven niet is zoals je je had voorgesteld?

15 mei 2018
Delen via:

Ik herinner me nog precies wanneer het gebeurde. Het was iets waarvan ik dacht dat het me nooit zou overkomen. Precies dat waarvoor ik had gebeden dat het nooit op mijn pad zou hoeven komen.

Op mijn 24ste besefte ik me dat ik alleen was terwijl iedereen om mij heen een partner had. Voor mij zag ik een toekomst vol eenzaamheid waarop ik elke avond alleen koffie zal moeten drinken. Een leven waarin de weekenden steeds trager zouden gaan omdat ik steeds minder vrienden zou krijgen. Overal zag ik facebookposts van vakanties samen, verlovingen die aangekondigd werden en ik was bang om er niet bij te horen. Het enige wat ik kon delen was mijn boekenkasten, hoe treurig ook.

Ik was bang. Toch had de angst niet de overhand, ik was vooral boos. Ik was boos op God, omdat Hij iedereen een partner gaf en mij niet. Het voelde helemaal niet alsof God het beste met mij voor had, het voelde ook helemaal niet alsof God een liefhebbende God was.

Het voelde vooral alsof God mij vergeten was.

Ik kon me niet voorstellen waarom God me zoiets zou onthouden, juist Hij zei toch dat het niet goed is dat mensen alleen door het leven zouden gaan. Juist Hij, die een huwelijk was aangegaan met Zijn kerk, Hij zou mij dit toch op het gebed moeten geven?

Ondanks al deze vragen (en de huilbuien), ging ik serieus aan mijn toekomst werken. Ik wilde niet gezien worden als “de single”. Ik wilde God leren dienen als vrijgezel. Ik wilde God mijn boosheid en mijn angst kunnen laten zien, ook al betekende dat misschien dat ik nog steeds niet zou krijgen wat ik zo graag zou willen.

Ik ging mijn bijbel als single lezen.

Hierdoor liet God mij veel dingen zien

Hij heeft mij nooit een echtgenoot beloofd.

Nergens in de bijbel staat dat Hij ons gegarandeerd een partner geeft. De bijbel schrijft het huwelijk als iets moois voor, iets wat puur is en heilig in Zijn ogen, maar nergens beloofd God specifiek dat Hij ons een man/vrouw zal geven. In plaats van God te beschuldigen dat Hij me geen echtgenoot gaf, had ik God om vergeving moeten vragen omdat ik het verkeerde van Hem verwachtte.

God is altijd goed (hoe ik me ook voel).

Denk aan David, Daniel, Esther, Ruth en zoveel anderen. God is niet verandert sinds het verleden! Hij heeft ons geschapen en wil onze Vader zijn. Hij heeft een toekomst voor ons klaargemaakt en Hij heeft zelfs een plaats voor ons klaargemaakt in Zijn huis. God is vol liefde en dat zal Hij tot in eeuwigheid blijven.

Leer te leven vanuit Spreuken 3. Lees het hoofdstuk na en focus op vers 5-6.

Vertrouw op den Heere met uw ganse hart, en steun op uw verstand niet

Ken Hem in al uw wegen, en Hij zal uw paden recht maken.

Vraag of God je wil helpen om Hem meer te vertrouwen. Het kan ook geweldig helpen om deze verzen uit je hoofd te leren, schrijf ze op een post-it en hang ze in het zicht. Probeer de komende dagen te mediteren over deze verzen.


#notsoperfect

Twintigers en dertigers hebben grote moeite met falen, en sociale media spelen daarin een grote rol. Maar hoe eerlijk zijn de posts daar? Wat laat je wel zien en wat niet? Eline Hoogenboom wisselt haar persoonlijke ervaringen af met voorbeelden en christelijke zingeving.

 

 

 

 

 


Matthy heeft op het laatste moment haar vlucht naar Jakarta gecanceld. Haar vriendin en reisgenoot Annis begrijpt heel goed dat Matthy haar relatie met Sweder voorrang geeft. ‘Zorg dat deze keuze het waard is!’

 

 

 

 

Reacties (1)

  • Nelly schreef:

    Zo herkenbaar. Ik nu als 57e jarige nog steeds alleen. Vragen genoeg aan God. Ook nu in mijn periode van depressie en mijn eetstoornis. Ik vind het moeilijk om te vertrouwen maar gelukkig heb ik een lieve zus en vrienden. Die helpen mij de mooie dingen van het leven te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur: Marianne Florijn
Kun je God blijven vertrouwen als het leven niet is zoals je je had voorgesteld?


Bekijk dit boek!