Laat je licht schijnen

20 april 2021
Delen via:

In deze overdenking over Matteüs 5:16 moedigt Lindi Melse ons aan om ons licht te laten schijnen en van Hem te getuigen.

Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.

Matteüs 5:16

Je hoeft niet bang te zijn dat je wordt vervolgd of dat jouw kerk er niet meer is. Je kunt je collega’s en vriendinnen gerust vertellen dat je christen bent, zonder dat je in de problemen kom. In sommige landen is dit anders en vrezen mensen dagelijks voor hun leven, omdat ze uitkomen voor hun geloof.

Juist doordat je zo vrij bent in je geloof en niets hoeft te vrezen, zou je haast vergeten om voor je geloof uit te komen. Omdat het zo vanzelfsprekend geworden is dat je gelooft.

Getuig van Hem

God vraagt of je een licht wilt zijn in de wereld. Zodat mensen aan jou kunnen zien dat je Zijn kind bent. Misschien wel door geduldiger, vriendelijker, behulpzamer en aandachtiger te zijn, zodat er gesprekken ontstaan, vragen komen. Omdat jij anders bent dan anderen kunnen mensen nieuwsgierig worden naar God. Getuig van Hem en wees een licht in deze wereld.

Vader in Hemel, help mij om Uw licht te zijn, zodat anderen nieuwsgierig mogen worden naar wie U bent.

Lees: Matteüs 5: 11-16

  1. Welk vers spreekt jou het meeste aan en waarom?
  2. Weten mensen om je heen dat je gelooft? Waarom wel? Waarom niet?
  3. Hoe laat jij aan anderen zien dat je gelooft?
  4. Krijg je weleens reacties omdat je gelooft? Welke? Hoe reageerde je daarop?
  5. Bedenk vijf manieren waarop jij deze week Zijn Licht kunt uitdragen, en schrijf die op.

6. Opdracht: Schrijf op een stukje papier: “Jij bent het licht in de wereld.” Rol het op en plak vast. Zet er nu een waxinelichtje in en steek dat ’s avonds en ’sochtends aan, als reminder voor jezelf.

7. Gebeds- of dankpunten noteren in kader / Schrijf hier je gebed of dankpunten / inzichten

Deze overdenking is overgenomen uit Bedacht, geliefd, gewild van Lindi Melse.


Bedacht, geliefd, gewild van Lindi Melse is een prachtig geïllustreerd Bijbels dagboek voor jonge vrouwen. Jonge moeder en creatieve duizendpoot Lindi Melse neemt in dit dagboek jonge vrouwen mee op weg door de Bijbel met praktische en creatieve inzichten. Ze vertelt bij de gekozen Bijbeltekst iedere week een persoonlijk verhaal over iets wat ze zich afvraagt, waar ze mee worstelt, waar ze blij van wordt of wat haar raakt. Zo neemt ze je mee in haar eigen zoektocht, waar ze je deelgenoot van maakt. Bedacht, geliefd, gewild is een inspirerend en motiverend Bijbels dagboek voor vrouwen dat aanzet tot geliefd leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *