Leeg huis

14 mei 2019
Delen via:
Het is donderdagavond en ik zit in een leeg huis. Onze woonkamer krijgt een facelift. Dat is wel nodig na intensief gebruik door ons als ouders van een groot gezin. Met veel aanloop van vrienden, vriendinnen en familie. Onze kinderen zijn uitgevlogen. Om ons huis weer gebruiksvriendelijk te maken zijn er wat aanpassingen nodig. We pakken het maar goed aan, en houden ook rekening met de eisen voor verduurzaming.

Kamperen

Het betekent dat mijn man en ik kamperen in een leeg huis. Onze meubels staan op geslagen in onze garage. Het enige dat nu op de betonnen vloer staat zijn twee tuinstoelen met een campingtafeltje. Gelukkig zijn wij redelijk doorgewinterde kampeerders. We eten met ons bord op schoot en drinken koffie uit een thermoskan. Een lekker warm vest vervangt de verwarming. We zien beide de humor er van in. Als de telefoon gaat reageren mensen aan de andere kant van de lijn geschokt: wat klinkt dat hol bij jullie!

Huis van de Hemelse Vader

Er wordt gesloopt, geëgaliseerd, gestukadoord, geschilderd.
En wij verheugen ons op het eindresultaat : een warm, gezellig huis. Waar kinderen en kleinkinderen van harte welkom zijn!
Het doet me ook verlangen naar een hemels huis. Het huis van mijn Hemelse Vader. Een plek waar veel woningen zullen zijn voor al Gods kinderen.
Ik voel me rijk gezegend met Gods goede gaven. Ons huis hoort daar zeker bij! Ik denk aan zoveel vluchtelingen, verstoken van huis en haard. En ik bid: kom, Here Jezus!
Deze blog is geschreven door Geke. 
Geke Hoolsema-Bolks (1958) woont met haar man in Nijkerk. Ze is moeder, oma, schrijfster en illustrator. Ze bezit de gave om van kleine dingen te genieten en vindt het leuk om daarover te schrijven.  Er zijn inmiddels vier boekjes van haar verschenen bij uitgeverij Boekscout. ‘Tassen vol geluk ‘, ‘Een paraplu van liefde ‘,  ‘Een rugzak met dromen ‘ en ‘Op bergen en in dalen ‘.

PUUR! boekentip

Vanuit haar eigen ervaring gaat Els van der Vlist in op allerlei vragen en uitdagingen: hoe begeleid je je kinderen op een nieuwe manier, hoe ga je om met afscheid en rouw, hoe geef je opnieuw vorm aan de relatie met je kind(eren) en wat is de rol van gebed? ‘Leeg nest’ bevat herkenning en aanmoediging voor elke ouder die het ineens wel heel stil vindt in huis –of die er juist stiekem wel van geniet.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *