Meegevoerd door de wind

6 juni 2019
Delen via:

Mijn zusjes en ik waren vroeger echt gek op die paardenbloemen. Je kent ze wel. Die gele bloemen, die als de geelheid verdwenen is, van die mooie pluizenbolletjes vormen. Zagen wij ergens van die pluizenbolletjes staan, dan duurde het niet lang en waren we aan het blazen en blazen totdat we alleen nog maar een steeltje over hadden. De bolletjes vlogen overal heen en de wind nam ze mee. We vroegen ons dan af, waar zouden die bolletjes weer terecht komen?

Mijn moeder en ik liepen laatst samen in het bosje vlak bij ons huis. En daar zagen we een paardenbloembolletje in het gras staan. Het deed mij gelijk denken aan hetgeen we vroeger altijd deden. De pluizenbolletje kwamen overal. Als je er maar tegenaan blies en er wat aan deed.

En terwijl ik daar zo over nadacht kwam er een gedachte in mij op. Is dit beeld eigenlijk ook niet zo als wij in de wereld ons horen te gedragen? Door de wind komen de pluizenbolletjes overal. Als je bijvoorbeeld een tuin vol met nu nog gele paardenbloemen hebt, dan heb je in no time je hele tuin er vol mee. De pluizenbolletjes verspreiden zich razend snel en als je niet goed de wortel eruit halt, dan heb je een probleem.

Kijk nu eens naar dit beeld vanuit geestelijk perspectief. Als wij goed geworteld zijn, kan niemand ons tegen houden. Dan verspreiden wij ons vanzelf. Werkt dat ook niet zo met het verspreiden van het evangelie? Waar je ook maar bent, kun je het goede nieuws van God brengen.

Blaas maar!

En hetgeen wat je doet, zal te zien zijn, waar God het wil hebben. Wij zijn diegenen die ervoor kunnen zorgen dat God zijn woord verder zal gaan. Laat zien wie je bent, vind je identiteit in Christus en sta op dat fundament. En verspreid net zoals de pluizenbolletjes zich verspreiden door de wind of doordat je er tegen aan blaast ook het evangelie. Laat overal waar je komt als het ware je pluizenbolletje achter. En zoals het ook in de tuin dan gaat, het zal groeien, als je goed geworteld blijft in Hem en je wortels standvastig in de grond zal laten staan, zal het vrucht dragen!

Misschien vraag je je zelf weleens af: ‘Hoe zit het dan met mij? Hoe kan ik nu waar ik ben Gods licht laten zien? Ik doe eigenlijk helemaal niet veel en gewoon mijn ding, laat ik eigenlijk wel wat na?’ Het maakt niet uit waar je bent of wat je dagelijks doet. Door de kleine dingen van het leven heen, zul jij schijnen en zal je licht weerkaatsen in de omgeving om je heen. Je hoeft er niet voor naar het buitenland om God te laten zien. Maar begin bij het begin.

  • Bij jezelf
  • In je gezin of familie
  • Op je werk of tijdens je hobby
  • Tijdens je uitjes of shoppen

Noem maar op. Als jij eropuit gaat, heb je weer een mogelijkheid om God te laten zien. Dus maak gebruik van die gelegenheid.

Waar je ook maar bent, laat jij na wie je bent!

Dus ga op zoek in je leven naar die paardenbloem. Dat pluizenbolletje wat als je er niet tegenaan blast, meegevoerd wordt door de wind. Laat overal waar je gaat Zijn licht na. Net zoals die pluizenbolletjes die overal terecht komen, zullen jouw zaadjes die je plant door bijvoorbeeld een luisterend oor, een glimlach of een helpende hand, ook zijn uitwerking hebben.

Dus haal diep adem en blaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *