Mijn agenda versus Gods agenda

3 december 2019
Delen via:

Zo vaak als dingen anders lopen dan gepland, raken we gefrustreerd. Zo overkwam mij dat zondagmorgen! Ik ging mee naar de kerk met mijn vijf weken oude baby in de draagdoek. Ik zat nog geen minuut of ze werd onrustig… Even lopen op de gang was geen probleem, maar even werd héél lang en ik kon alleen maar denken: ‘grrrr, ga nu eens slapen!’

Ondertussen liep ik naar het toilet en zag mijn vermoeide gezicht van nachten weinig slaap. ‘En nu ook nog dit… ik had beter thuis kunnen blijven’, dacht ik nog. Op dat moment kwam er een vrouw aangelopen met haar kindje en we raakten in gesprek. Nog ging er geen belletje rinkelen. Ik liep weer heen en weer. Toen kwam er een man aan waar ik ook een kort gesprek mee kreeg en nog begreep ik het niet. En toen bleek de kerkdienst bijna afgelopen te zijn. Ik besloot mijn 3-jarige zoontje op te halen van de crèche. Daar raakte ik in een gesprek waardoor ik eindelijk snapte waarom ik die ochtend niet in de dienst was beland.

Ik sprak met een lieve, vriendelijke en zeer behulpzame man. Al 21 jaar lid en 19 jaar actief in onze kerk. En nog kende hij bijna niemand. Mensen spraken hem nauwelijks aan door de haast. Samen dachten we na hoe dit anders zou kunnen. Ik voelde even zijn verdriet en eenzaamheid en werd daarop alert gemaakt. Ineens begreep ik waarom ik die ochtend niet in de dienst zelf was beland. En waarom mijn baby nu wel in slaap was gevallen.

Dus als de dingen in deze adventtijd iets anders lopen dan gepland… bedenk dan dat het nog wel eens gestuurd kan zijn..


PUUR!vandaag boekentip

geplandSamen met God je agenda plannen?
Bekijk dan onze agenda voor 2020.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *