Mind your step

17 juli 2018
Delen via:

Ongetwijfeld ben je weleens een keer op Schiphol geweest en heb je dit zinnetje gehoord vanuit de speakers. Zodra je ook maar één voet op de rollerband plaats, klinkt dit zinnetje al, “mind your step”- “mind your step”- “mind your step”- en dit blijft maar doorgaan. Soms denk ik weleens “kan die dame, niet even 1 minuut haar mond houden. Ik weet het nu écht wel hoor, ik ben niet dom en ik pas heus wel op.”

O ja? Is dat zo, hoor ik een stemmetje binnenin mij zeggen. Heb jij dit niet nodig?

Route

Als ik de lijn doortrek naar mijn dagelijkse wandelgang, dan stap ik maar al te vaak mis of zelfs verkeerd. Ik ga mijn eigen gang, vergeet mijn voeten richting Gods wegen te zetten en voordat ik het goed en wel besef, wankel of struikel ik zelfs over mijn eigen voeten. Misschien zou het toch wel helpend kunnen zijn denk ik nu, als God (met eerbied gesproken) elke dag als het ware door de speakers vanuit de hemel tot mij zou zeggen: “Thorinda pas op waar je je voeten vandaag neer zet, denk eerst goed na, volg niet klakkeloos en blindelings je eigen route, want voordat je het weet, bega je al een misstap. In gedachten denk ik aan de woorden van David.

“Ik zet mijn treden in Uw spoor, opdat mijn voet niet uit zou glijden; Wil mij voor struikelen bevrijden en ga mij met Uw heillicht voor”.

Misstap

Tja, denk ik al mijmerend, misschien is zo’n standaard zinnetje als ‘mind your step’ wel een goede opstarter voor mij en word ik op deze manier, alert, bewust en direct op scherp gezet, voordat ik ook maar een (mis)stap kan begaan. Ja, dan kan zo’n zinnetje als:  ‘mind your step’ een hele andere betekenis krijgen. Dan is het ineens geen vervelend en irritant refrein meer -wat continu herhaald word- maar juist een waardevol refrein, wat jou en mij kan behoeden voor een verkeerde stap en/of weg. De volgende keer als ik op Schiphol ben en ik hoor de dame weer zeggen “mind your step”, zal ik haar in gedachten bedanken. Want mede dankzij haar, ben ik weer even op scherp gezet.

Wie weet, sta jij deze zomer ook op de rollerband en hoor je de dame zeggen, ”mind your step”. Denk er dan aan, dat niet alleen zij dit tegen jou zegt, maar dat God indirect ook tegen jou zegt: “Pas op waar je je voeten neerzet, deze vakantie.” Denk goed na, want voordat je het weet, bevind je je op verkeerde plaatsen/wegen en bega je een misstap. Houd jezelf voortdurend scherp en bedenk dat God al jou (mis)stappen ziet.

Ga mét God (op reis) en Hij zal met je zijn
jou nabij op al je wegen,
met zijn raad en troost en zegen,
Ga mét God (op reis) en Hij zal mét je zijn.

 

Ik wens je een hele fijne zomer.


Leestip: Eigen wegen

Wanneer de Verenigde Staten zich mengen in de Tweede Wereldoorlog, worden de Amerikaanse vrouwen opgeroepen hun bijdrage te leveren in de oorlogsindustrie. Vier vrouwen die aan die oproep gehoor geven, ontmoeten elkaar zo op de Seneca-scheepswerf in Michigan.

Ze hebben elk hun eigen reden om een baan te zoeken: Virginia snakt naar een doel in haar leven naast het huishouden; Rosa probeert zich los te maken van het ijzeren regime van haar schoonfamilie; Helen neemt een veeleisende baan aan om haar eenzaamheid te verdrijven; Jean wil ontsnappen aan haar armoedige leefomgeving door te gaan studeren. Onder buitengewone omstandigheden moeten deze vier vrouwen hun plaats in het leven vinden.

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *