Moedig voorwaarts, in Gods kracht.

17 juni 2019
Delen via:

De verbouwing van ons huis vordert niet gestaag. Het gaat niet zo voorspoedig als we hadden gehoopt. Er zijn wat problemen met de ondervloer zodat de echte vloer nog niet kan worden gelegd. Dat betekent dat we nog steeds kamperen in ons lege huis. We raken er al helemaal aan gewend.

De buren leven mee. ‘Redden jullie het nog?’ Onze overbuurman biedt zelfs de hulp aan van zijn zoon die rechten heeft gestudeerd en die misschien adviezen kan geven mocht er een rechtszaak nodig zijn. Maar zo somber zien we het niet in.

Een lief gebaar

Vanmorgen rijd ik in mijn auto naar een lieve vriendin in de buurt. Bij haar ga ik een kopje koffie drinken. Even uit de ongezelligheid weg van een leeg huis! Het is heerlijk om door haar verwend te worden met lekkere koffie. We praten gezellig bij en ik knap er helemaal van op.

Toen ik weg reed, zag ik dat de overbuurman, die al jaren gepensioneerd is, het onkruid aan het weghalen is bij onze stoep! Wat een lief gebaar van behulpzaamheid, denk ik. Straks zal ik hem even bedanken.

Een zuster uit onze gemeente steekt haar hand naar me op als ze me ziet rijden. Ook daar word ik blij van. Ik heb een hele moeilijke tijd achter de rug en zij weet dat. Nu gaat het goed met me en ik voel haar meeleven.

God is goed voor mij!

In al die gewone dingen ervaar ik Zijn liefdevolle zorg. Als ik thuis kom parkeer ik mijn auto en ik loop de trap weer op. In de werkkamer van mijn man hebben we een gezellig zitje gemaakt. Daar houd ik het wel weer een poosje vol. En ik bedenk hoe heerlijk het straks zal zijn, als de verbouwing achter de rug is, om weer in onze woonkamer te kunnen zitten. Met de krant, een breiwerkje of een mooi boek!

Moedig gaan we voorwaarts, met Gods kracht.


PUUR! boekentip

In dit bullet journal ‘Plan je dag-boek’ van Marjolein Feenstra vind je praktische uitleg, mooie quotes en veel voorbedrukte pagina’s om zelf in te vullen. Ook staan er in dit bullet journal leuke voorbeeldpagina’s ter inspiratie. Je mooiste Bijbelteksten, reizen die je nog wilt maken, dankpunten: je legt het allemaal vast in dit journal. ‘Plan je dag-boek’ maakt het leven overzichtelijker en brengt rust en ruimte in je hoofd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *