Niet bereikbaar

6 augustus 2019
Delen via:

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een eigen mobiele telefoon. Wij als familie hebben een familieapp. En je weet gelijk wanneer daar een berichtje in komt, want dan gaan alle telefoons in huis af. Laatst maakten onze telefoons een ander geluid. Het leken wel sirenes die afgingen. Zo hard. Wat bleek? Een landelijke telefoonstoring.

Ach misschien denk je, dan maar even geen telefoon. Lekker rustig. Maar het ergste van deze storing was dat het noodnummer 112 niet meer te bereiken was. Het berichtje wat wij allemaal op onze telefoon kregen was het nummer dat we moesten bellen als er iets aan de hand was of als je brandweer of politie nodig had. Het noodnummer wat iedereen kent was niet meer te bereiken.

Er bekroop mij een onbehagelijk gevoel. Wat als je nu aangereden zou worden, of als je nu opeens acuut hulp nodig hebt en je kan het noodnummer niet bereiken. Wat als je het berichtje op je telefoon helemaal niet hebt gekregen of gezien? Dan weet je dus helemaal niet dat het noodnummer het niet meer doet. Doordat je wist dat het nummer het niet deed, leek het wel alsof je even het gevoel van veiligheid kwijt was. Want wat moest je doen als er nu wat zou gebeuren?

Die avond moest ik zelf toevallig weg. Onderweg kwam ik overal politie tegen. Dus zou er wat zijn, hulp zou snel ter plaatse kunnen komen.

Terwijl ik hier zo over nadacht, dacht ik: of je nu een noodnummer kan bellen of niet, wij hebben altijd iemand tot onze beschikking! Iemand waarvoor je zelfs geen telefoonnummer nodig hebt om Hem te bereiken. Zijn nummer is namelijk altijd bereikbaar. Heb jij Zijn nummer al?

 Zet Zijn nummer dan maar gauw in je telefoon en bel!

 Want in het leven kun je soms momenten hebben, dat je echt in nood zit. Wie moet en kan je dan bereiken wanneer jij hulp nodig hebt? Wat er ook in je leven speelt, Gods nummer heeft nooit een storing, Hij is altijd bereikbaar voor je. Zelfs dag en nacht! Je ziet dat in het leven niets zeker is. Nummers kunnen storingen veroorzaken. En ook overal met de apparatuur waar we tegenwoordig mee werken. Heel veel dingen zijn geautomatiseerd. Er zou maar in iets een storing zijn en je bent erbij.

Eigenlijk zijn wij een beetje afhankelijk geworden van alles wat het leven te bieden heeft. En als er dan ineens een keer een probleem of storing voorkomt zijn we helemaal van de kaart. Hoe afhankelijk we soms zijn van onze telefoon. Zo afhankelijk zouden wij ook moeten zijn van God.

Hij is namelijk diegene die nooit eens ophoudt om op ons te letten. Hij checkt als het ware elke dag of jij ook een berichtje voor Hem hebt! En weet je wat het mooie is? Om Hem te bereiken heb je geen telefoon nodig. Het enige wat je hoeft te doen is Hem aanroepen. Al is het misschien een klein stemmetje omdat je de omstandigheden waarin je zit totaal niet begrijpt. Laat je eerste actie bidden zijn. Dat is vergelijkbaar met het noodnummer bellen. Wanneer je in een situatie verkeerd die je totaal verbijstert, bid dan gelijk en vraag om hulp, zoals je ook om hulp zou vragen als je het noodnummer nodig hebt.

Hij is de oplossing voor al je problemen. Hij heeft zelf zoveel meegemaakt dat niets te raar of te gek voor Hem is. Dus twijfel niet en bel het hemelse noodnummer!

 Hij zal je direct te woord staan!


PUURvandaag boekentip

telefoon

 

Bemoedigingen voor vrouwen

Verkrijgbaar vanaf 15 oktober

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *