Onder gejuich steeg God omhoog

30 mei 2019
Delen via:

Onder gejuich steeg God omhoog, de Heer steeg op bij hoorngeschal. Pslam 47:6 

Puzzelstukjes

Ondanks de rafelrandjes in de Bijbel en zinnen die de knapste theoloog niet duiden kan, zijn er genoeg teksten die als puzzelstukjes op hun plaats vallen.

Zoals vandaag. God vaart op onder gejuich. Gods hulp wordt beeldend bezongen in dit lied. Hij was gekomen om Israël te helpen in de strijd tegen omliggende volken en keerde na de overwinning hemelvaarts. Triomftocht richting troon. 

En dan de diepere, messiaanse betekenis. Jezus was gekomen om de mensheid te helpen in de strijd tegen duivel en dood en keerde na de overwinning hemelwaarts. Triomftocht richting troon. 

Op de dag die wij herdenken als Hemelvaartsdag. Een oudtestamentisch puzzelstukje dat past in de nieuwtestamentische tijd.

Bijbelstudie uit de LEEF! agenda 2019

Luister ook dit prachtige nummer van Phil Wickham


PUUR! Boekentip

Het ‘PUUR! Faith journal’ van Linette Trapman is een inspirerend PUUR! doeboek voor jouw tijd met God. Een faith journal is een geloofsdagboek met liederen, gedichten, quotes en notitieruimte voor bijvoorbeeld Bijbelteksten, preken en beantwoorde gebeden en zegeningen. Ook is er veel ruimte voor eigen creativiteit, zoals handlettering en biblejournaling. Linette Trapman neemt je mee door het journal heen, met veel overtrekvoorbeelden en inspiratie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *