(On)zekerheden in 2017

20 december 2017
Delen via:

Terwijl ik naar mijn auto liep keek ik om mij heen. Het was een kleine wereld. De mist zorgde er voor dat ik niet ver kon zien en ik dacht bij mijzelf: dit wordt een lastig autoritje naar huis. Verder dacht ik niet na en stapte in mijn auto, startte de motor en reed weg.

Bij thuiskomst realiseerde ik me pas wat ik gedaan had. Sterker nog: wat ik NIET gedaan had. Ik heb géén seconde nagedacht, laat staan getwijfeld!, of de weg waarover ik zou moeten rijden er nog zou liggen. Of de verkeerslichten nog zouden werken en of de strepen die op de weg zijn en mij op de juiste rijbaan zouden houden,

óf die er nog wel zouden staan.

Ik ging in het volste vertrouwen ‘gewoon’ op pad richting mijn huis. Er dus ook van uitgaand dat mijn huis er nog zou staan.

2017 begint bijna

Ik zie er tegenop. Ik kan het niet overzien wat er allemaal komt. Ja, twee dingen weet ik wel: er gaat iets leuks gebeuren (nog geheim) maar ook iets heel lastigs: revalidatietraject van drie maanden start in januari. Verder overzie ik het niet. Het is te mistig om even terug te komen op het voorbeeld van mijn autorit.

Ik stel mijzelf de vraag: waarom kan ik niet net zoals de autorit ‘gewoon’ gaan leven in 2017? Waar is mijn vertrouwen in en op God? Als er iets nóg zekerder is dan de autoweg is het Gods Weg. God weet wie ik ben wat ik kan en wat ik niet kan. Hij houdt mij vast in Zijn “Lijnen”? Waarom denk ik dan nú wel na? Waarom aarzel ik? Waarom wil ik nu op voorhand wél weten waar en hoe de weg er uitziet en wil ik nú al een lichtje als zekerheid en bevestiging.

Ik zucht en fluister richting God.

Heere, helpt U me alstublieft om op U te vertrouwen op mijn weg richting Uw Huis. Amen.


Leestip: Ladders naar de hemel

In deze mooie bundel biedt Alfred C. Bronswijk gebeden voor onze dagelijkse gebedsmomenten. Het zijn gebeden voor de ochtend en de avond, voor aan tafel en voor onderweg, zegenbeden, smeekbeden en dankgebeden, gebeden over geloven, leven en vertrouwen, enzovoorts. De auteur weet nieuwe en eigentijdse woorden te vinden waar veel mensen dat moeilijk vinden. Zo reikt hij, realistisch en poëtisch tegelijk, woorden aan die anderen kunnen gebruiken.

 

 

 

U kunt dit boek voor €12,99 bestellen bij boekenwereld. U betaalt 1,95 aan verzendkosten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *