Op zoek naar eenzaamheid

3 oktober 2020
Delen via:

Verkeerd verbonden

eenzaamheid2020, een jaar waarin gesproken wordt van een eenzaamheidspandemie. In thuisisolatie roepen mensen hoe blij ze zijn dat ze in ieder geval nog online met elkaar in contact kunnen blijven. Maar volstaat een online verbinding wel tegen de eenzaamheid? Avonden alleen op de bank met de hond, eindeloos op je telefoon scrollen, thuis werken en vastgeplakt zijn aan het computerscherm. Het gemis aan mensen om ons heen blijft. Hoe komt dat en wat staat er op het spel in ons sociale verkeer? Op duidelijke en scherpzinnige wijze neemt filosoof Cees Zweistra ons in zijn boek Verkeerd verbonden. Waarom sociale media ons eenzaam maken en hoe je dit kunt voorkomen mee in de wereld van mens en techniek. Hoe we ons met digitaal contact kunnen verrijken maar ook welke risico’s er zijn en hoe we ons hier tegen kunnen wapenen.

Op de website van KokBoekencentrum maak je op uiteenlopende manieren kennis met het boek van Cees Zweistra. Een aantal deskundige meelezers reageren vanuit hun eigen invalshoek op het boek. Peter Gorter, acquirerend redacteur, legde Cees een aantal vragen voor. Het resultaat kun je in het filmpje bekijken. En dan is er nog de podcast Op zoek naar eenzaamheid, waarin Cees met academici en (ervarings)deskundigen spreekt. Het resultaat is een intrigerende en persoonlijk zoektocht waarin verschillende kanten van het thema eenzaamheid belicht worden.

In dit alles ontdek je wat eenzaamheid is en waar het toe leidt.. Maar ook ga je zien hoe we eenzaam worden en of en welke specifieke rol corona en technologie daarin spelen. En, niet geheel onbelangrijk: wat we eraan kunnen doen.

Bestel dit boek voor €16,99

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *