Overdenking: Genesis 9:16

27 maart 2021
Delen via:

‘Als ik de boog in de wolken zie verschijnen, zal ik denken aan het eeuwigdurende verbond tussen God en al wat op aarde leeft.’

De regenboog is een symbool van Gods trouw. Altijd wanneer ik de regenboog zie, valt het kwartje, weet ik het weer: de Heer is trouw. Hij doet wat Hij belooft. Hij blijft betrokken bij zijn schepping. Een regenboog heeft altijd veel bekijks. Eigenlijk houdt iedereen van de regenboog. Hoeveel kindertekeningen worden er niet mee opgeluisterd?

Bijna iedereen heeft weleens snel naar zijn camera gegrepen om een foto te nemen. De regenboog, daar word je blij van. Nee, niet vanwege de pot met goud, die sommige mensen denken te vinden aan het einde ervan, maar vanwege de gedachten van God. Hij die de kleuren opriep, blijft in alle tinten van ons bestaan aanwezig. Hij is er als alles vaag en verwaaid is, Hij is er als haarscherpe duidelijkheid zich aandient.

Dat te geloven is meer dan goud. Dat is veiligheid!

Deze overdenking is overgenomen uit het Bijbels dagboek ‘Toeval bestaat niet’ van Joke Verweerd.


Natuurlijk is er voor elke dag wel een bijbeltekst te ‘vinden’, maar in dit bijzondere dagboek gaat het om ‘krijgen’. Elke dag kun je blindelings een kaartje pakken waarop de tekst staat die aan beurt is. Zo krijg je iedere dag iets mee.
‘Toeval bestaat niet’ biedt voor elke dag een tekst, een paar zinnen, een klein gedichtje, een moment van bewustwording of een eyeopener, om mee te nemen onderweg, de dag door, bij zon en regen, vreugde en verdriet. Elke dag een cadeautje, om uit te pakken en te koesteren.
Dit boek heeft niet als doel om teksten uit te leggen of kennis over te dragen, maar om het wonder van geloven te vangen.
Laagdrempelig, lichtvoetig en blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *