Overdenking: vrede

16 mei 2021
Delen via:

Alinda Bol schrijft over de derde vrucht van de Geest, vrede. Wat is vrede eigenlijk? En wat zegt de Bijbel erover?

De derde vrucht van de Geest is: vrede.

Wat is vrede? De oorspronkelijke betekenis is: toestand waarin geen oorlog heerst.

Vrede begint bij jezelf, of liever: in jezelf.

Vrede kunnen we ook ervaren. Ons innerlijk wordt door van alles gedomineerd. Angst, bezorgdheid, werkdruk, jaloezie enzovoort. Kortom, veel stress. In deze maatschappij waar alles maar moet en waar we continu bezig zijn, ervaren mensen veel stress. En stress is de boosdoener van allerlei kwalen. Hoe raken we die stress kwijt? Hoe ervaren we vrede? Zegt de bijbel daar iets over?

Jezus zegt: ‘Mijn vrede geef ik jullie’ (Johannes 14:27). Je mag dus alle stress aan Hem geven. Wat is dat eigenlijk simpel. Probeer het maar eens. Leg het bij zijn voeten neer en laat het los. Als je dan gaat beseffen dat jij niet meer angstig hoeft te zijn, dat jij je bezorgdheid aan Hem mag overlaten, dat Hij ervoor zal zorgen dat je minder druk gaat worden op je werk, dan komt er een vrede over je heen. Je gaat beseffen dat het ploeteren in deze wereld niet te doen is in je eentje.

Ik wens je veel vrede!


Vier het leven is een dagboek met 365 gelukjes voor elke dag. Geïnspireerd door teksten uit liedjes, gedichten, bijbelteksten, quotes en uitspraken van bekende mensen. Met dit dagboekbegin je elke dag met een positieve blik. Elke maand heeft een speciaal thema, waaronder liefde, bezinning, bloeien, reisgenoten, mindfulness en veelkleurigheid. Per dag wordt een korte gedachte doorgegeven die de dag positief inkleurt.

Reacties (1)

  • Sjoerd Stellingwerf schreef:

    Aardig om te lezen dat hier de vrucht (enkelvoud) van de Geest is opgesplitst in vruchten
    (meervoud).

    Vredegroet,
    Sjoerd Stellingwerf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *