Pasen 2021

31 maart 2021
Delen via:

Het graf is leeg. De steen is weggehaald. Het overwinningslied heeft eeuwen geleden geklonken. Maar resoneert dit lied vandaag de dag nog na in jouw gedachten? Of is het nieuws er wel een beetje vanaf en hoor je enkel nog een vage echo van deze juichtoon?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog maar weinig stilsta bij het offer dat Jezus lang geleden op Golgotha voor mij volbracht heeft. Alsof het niet bijzonder genoeg is. Terwijl juist dit moment in de Bijbelse geschiedenis met een groots feest herdacht zou moeten worden.

Het klinkt misschien clichématig, maar besef dat het puur genade is dat wij vandaag nog leven. Dat we een tweede kans gekregen hebben om ons leven een andere wending te geven en het beter te doen. 

Besef dat als Jezus niet voor ons geleden had, de ergste pijn en diepste vernedering niet had doorstaan, er voor ons geen nieuwe morgen aangebroken was. Het halleluja van de overwinning niet langer geklonken had. 

Sta hier eens een moment bij stil. Bedenk hoe anders je leven nu zou zijn, als Jezus dit offer niet had gebracht. De dood een definitief einde aan alles had gemaakt in plaats van een nieuw begin. Niet langer uitzicht op die lichtstad met haar paarlen poorten. Bijna niet voor te stellen toch?

Daarom ben ik ervan overtuigd dat Pasen hét feest bij uitstek is om groots te vieren. Juist nu in deze tijd waarin veel mensen geen uitzicht ervaren.

Pasen staat immers in het teken van hoop. En hoop doet leven. Te midden van alle hopeloosheid en uitzichtloosheid is het goed om te vieren. Te zingen, jubelen en juichen. Dankbaar te zijn!

Kijk vandaag omhoog. Richt je blik op het kruis en zie het Lam Gods dat alle zonden op zich nam. Dankzij Zijn volbrachte werk kent jouw en mijn leven een vervolg met bovendien de mooiste eindbestemming in het vooruitzicht.

Ik wens je mooie en gezegende paasdagen toe!


Triomftocht’ van dominee C.G. Vreugdenhil is een handreiking voor de periode van Pasen tot Pinksteren. De dagelijkse overdenkingen gaan over de opgestane en verheerlijkte Christus, over zijn triomftocht, waarin Hij schittert als overwinnaar van dood, zonde en satan. Thema’s die aan de orde komen zijn o.a. de verschijningen van Jezus, Zijn hemelvaart en de uitstorting van de Heilige Geest. Eerder verschenen in deze serie ‘Intocht’, ‘Borgtocht’, ‘Triomftocht’ en ‘Pelgrimstocht’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *