Puur zijn

8 juni 2020
Delen via:

Hou jij van puur? Ik namelijk wel. Ik hou van pure chocola. Ik hou van pure producten. Ik hou van mensen die puur zijn. En ik hou van de oprichters achter Puur! Vandaag omdat zij mensen zijn zoals jij en ik met onze plussen en minnen en ons accepteren zoals we zijn.

Maar tegelijkertijd vraag ik mij af, hoe puur ik van nature zelf ben. En dan bedoel ik die keren dat ik écht ben. Puur mijzelf, zonder hier extra smaakversterkers aan toe te voegen. Deze vraag houdt mij bezig na een enigszins gênante actie vanuit mijn kant. Nu wil jij als lezer natuurlijk graag weten in wat voor gênante situatie ik beland ben (zou ik zelf ook hebben hoor ☺).

Zonder schaamte

Eerst dacht ik, dat laat ik in het midden en laat de lezers hier maar naar gissen. Maar toen bedacht ik mij, want is dat niet wat puur zijn ten diepste inhoud. Jezelf kwetsbaar durven op- en openstellen. Zonder schaamte en zonder terughoudendheid. Als ik deze ervaring dan niet met jullie deel, dan heeft deze hele blog toch geen enkele zin. Dus ja, er zit niks anders voor mij op, dan dit met jullie te delen.

Ik zat afgelopen vrijdag alleen op kantoor. Dat is niks uitzonderlijks, want sinds het coronavirus gebeurt dit wel vaker. Helaas voelde ik mij al bij het ontwaken die ochtend niet echt happy. Ik had slecht geslapen en voelde me wat somber gestemd. Aangezien ik die week tijdens mijn autorit naar het werk een nummer op de radio hoorde, dat mij raakte en mij ook nog eens vrolijk stemde, had ik deze even snel op YouTube opgezocht en bedacht ik, laat ik deze eens afluisteren, wie weet maakt het mij ook nu weer vrolijk. En ja hoor, toen de eerste muziektonen zich lieten horen, de zangers hun woorden ten gehore brachten, brak er binnen in mij wat open. Ik voelde mij helemaal in de up komen en mijn stemming verbeterde met elk gezongen woord. Héérlijk! Dit had ik écht even nodig.

Ik gaf me over

Ik gaf me er helemaal aan over en ik zong dat het een lieve lust was. Ik zat immers toch alleen en er was niemand die mij kon horen. Toch? Inderdaad, dat dacht ik maar terwijl ik vrolijk door zong, op mijn stoel half en half zat mee te swingen, kwam onverwachts de compagnon van mijn baas het kantoor binnen wandelen. En met dat hij zijn mond opende, klapte ik met een rood hoofd de mijne dicht. Oeps wat gênant.

Al die jaren dat ik hier nu werkte, had ik nog nooit zoiets gedaan. Ik werkte altijd precies volgens het boekje en had nog nooit iets mafs gedaan. Tot op dát moment. Mijn hoorder lachte en zei gekscherend: ‘Jij moet mee doen aan een talentenjacht.’ Waarop ik met een oververhit gezicht en zwetende oksels antwoordde: ‘je stond toch niet allang te luisteren hoop ik.’

100% jezelf

Nadat hij mij hiervan verzekerd had, en ik weer enigszins hersteld was van alle commotie, kon ik hier ook wel weer de humor van inzien en vertelde ik deze anekdote later op de dag tegen een collega. En juist zijn antwoord, heeft mij de afgelopen dagen bezig gehouden. Weet je wat hij zei, nadat ik dit met hem gedeeld had: ‘Maar dat is toch juist mooi Thorin. Juist op dat moment was je puur. Echt 100% jezelf. Zonder enige reserve.’ En ja, denk ik nu, daar heeft hij volkomen gelijk in.

Op dat moment was ik helemaal mijzelf. No nonsens, geen extra toevoegingen om mijzelf ‘lekkerder te laten smaken”. Maar simply me! En weet je, het voelde zo goed. Het voelde zo bevrijdend. Het leek wel alsof ik uit mijn strakke keurslijf gebroken was en ik eindelijk voluit kon ademhalen. Alle opgekropte energie kwam er op dat moment uit. Ik bruiste van leven. Ik genoot. Ja, je gelooft het misschien niet maar ik moet eerlijk bekennen dat ik achteraf gezien, genoot om gewoon eens even iets geks te doen. Een stapje buiten mijn comfortzone te zetten. Het smaakte naar meer.

Stap eens uit je kader!

Dit gevoel wil ik vaker hebben. Deze smaak wil ik vaker proeven. En dat gun ik jou ook. En daarom zeg ik vandaag tegen iedereen die het maar horen wil: ‘Laten we eens wat vaker puur zijn. Doe af en toe eens iets wat niet binnen jou veilige comfortzone ligt. Stap eens uit je kader. Gooi die remmen los, voordat ze vastgeroest zitten. Niks is fijner, niks voelt beter en niks smaakt lekkerder dan puur. Ik zeg: “Geef mij nog maar wat meer van die puurheid. Het liefst elke dag”!’

Heb jij ook weleens iets gênants meegemaakt wat jou naderhand tot inzicht bracht?

Wil je het met ons van Puur delen? Zo ja, laat dan een reactie achter op de website en wie weet geeft jouw gênante actie mij of andere weer nieuwe inzichten. Zodat we samen nog wat meer puurheid mogen uitstralen in een wereld waarin namaak veelal de boventoon voert. Be pure, be yourself.

 


PUUR!vandaag boekentip

PuurIn ‘Laat je zien!’ deelt Rachel Hollis een welverdiende schop onder je kont uit: verstop je niet langer achter de leugens over jezelf! Je bent vaak zelf de enige die erin gelooft, dus daar kun je nog beter vandaag dan morgen mee stoppen.

Bestel dit boek voor €19,99

 

 

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *