Recensie: Het onverwoestbare meisje

27 januari 2020
Delen via:

ChrystalDit boek is geschreven voor christen vrouwen die willen geloven dat hun leven weer kan gaan sprankelen en het meisje dat in hen verborgen ligt weer kan opstaan tot de vrouw die je bent.

Chrystal  laat als ervaringsdeskundige veel van zichzelf zien in dit boek. Elk hoofdstuk begint met iets wat ze meemaakte. Naar aanleiding daarvan geeft ze advies dat ze ondersteunt met een Bijbelvers. Ze legt  uit hoe je aan jezelf mag en kunt gaan werken om terug te komen en een nieuwe start te maken hoe je leven er ook uitziet.

Ze spreekt de taal van vandaag waardoor je goed snapt wat zij bedoelt. Haar schrijfstijl is eerlijk, leuk en ook grappig Zij wil dat je weet dat het meisje in jou nog steeds aanwezig is.

Haar leven was een zoektocht naar zichzelf en daarom weet ze ook wat anderen kunnen doormaken in situaties waar je in kunt belanden, zoals bijvoorbeeld een tienerzwangerschap en de constante strijd met je gewicht.

Het boek

Het boek beslaat 30 hoofdstukken die je elk als een afzonderlijke studie kunt maken.

Ik vind het dapper om je zo open eerlijk te geven. Het gedeelte waarin ze vertelt over het in slaap vallen achter het stuur is zo herkenbaar. Want hoe goed letten we op ons meisje in de drukte van het leven? Hoe goed zorgen we voor haar? Aan het eind  van het hoofdstuk is een overdenking plus een aanmoediging om mee aan de slag te gaan.

Vervolgens staan er ongeveer 10 bijbelgedeeltes die naadloos aansluiten bij het hoofdstuk. De hoofdstukken zijn in zes delen verdeeld;

  • Vecht voor je leven,
  • Kijk naar je leven,
  • Omarm je leven,
  • Ontwikkel je leven,
  • Wakker je leven aan
  • Kies voor je leven.

Wil je dit boek induiken en er mee aan de slag gaan dan zal je onherroepelijk verandering ervaren

Het is een zelfhulpboek, maar met een vriendin zal het misschien beter gaan. Durf je het aan om eerlijk naar jezelf te kijken en met jezelf onderweg te gaan? En de vrouw te worden die je bent en wilt zijn?

  • Maak tijd voor gebed en stilte
  • Maak tijd voor dingen die je ziel voeden
  • Schrijf bijvoorbeeld op hoe je wilt groeien en houd de eindstreep in zicht.

Achterin het boek vind je een persoonlijk assessment. Daarin kun je gaan kijken waar je goed in bent, wat er bij je past en waar interesses liggen en hoe je met andere ogen naar jezelf kunt kijken.

Het lijkt me een mooi boek om dit jaar te gaan gebruiken voor persoonlijke groei.

Sta op en Schitter, dat is de toon van dit boek.

Over de Auteur

Christal Evans Hurst is vrouw en moeder van 5 kinderen. Zij koos er voor haar kinderen zelf les te geven. Ze is ook oma van 2 kleinkinderen. Daarnaast is ze schrijfster, blogster en een bekende spreekster op grote conferenties.

Wat vond ikzelf van dit boek?

Ooit las ik het boek “The Artist Way” van Julia Cameron. Dat boek gaat over hoe je je eigen inspiratie terug kunt vinden. Wat ben ik daarom blij dat er nu een christelijke versie is. Chrystal Evans Hurst stimuleert me om weer te spelen, te lachen, te vieren. Ik kijk waar ik altijd van genoot om te doen en train mezelf om terug te pakken wat er in mij is. Van mij is er maar één. Ik bent uniek. Er is niemand zoals ik hier op de aarde, dus ga ik aan de slag met de gaven en talenten die ik van God gekregen heb.

Psalm 32:8 zegt dat God de weg zal wijzen die ik moet gaan, Hij zal mij raad geven en voor mij zorgen.

Gelukkig hoeft het niet razendsnel, maar door te oefenen, te struikelen, te vallen, te kruipen en soms zelfs stil te staan en tóch niet op te geven zal er gaandeweg verandering zichtbaar worden. Het verhaal over de rups en de tijd van wachten voordat het eindelijk een vlinder werd is zo herkenbaar. Daar aan werken is een mooi doel.

Olga van Dongen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *