Smile :-), God Loves You!

2 november 2019
Delen via:

Soms is ons beeld van God zo vertroebeld, dat we het weer even op moeten poetsen.

  • Hij is geen veeleisende tiran, maar een liefhebbende Vader!
  • Hij is geen directeur, maar een God Die voorziet!
  • Hij is geen manager, maar een Trooster!
  • Hij is geen wijzende vinger, maar een Raadgever!

Oneindig is Zijn geduld en wijsheid. Wij mogen van God kiezen, in Deut. 30:19 zegt Hij:

  • Kies dan het leven boven de dood (buiten God heerst de dood).
  • Kies dan de zegen boven de vloek (buiten God heerst de vloek).

Wat een keuze.. Dat is toch niet zo moeilijk?

Nee, dat is ook helemaal niet moeilijk, alleen één ding: je moet wel kiezen. Stel je voor dat je voor een splitsing staat. Ga je naar links, dan kom je op bestemming A uit; maar ga je naar rechts, dan kom je heel ergens anders uit, nl. bij B.

Bovendien is het een totaal andere route. net zoals in de natuur. De ene weg brengt je langs koren- en maisvelden, terwijl de andere weg je door de bossen leidt. Zo is het ook met kiezen in Gods Koninkrijk.
Kies je voor A, dan kies je, laten we zeggen, voor het leven; kies je voor B, dan kies je voor de dood. Oftewel, A is de zegen en B is de vloek. De ene weg zou leiding, gezelschap, voorspoed, nageslacht, gezondheid, liefde, blijdschap etc. kunnen brengen, terwijl de andere weg zorgen, angsten, nood, financiële misère, relatieconflicten, onvruchtbaarheid etc. kan brengen.

God wil Zijn kinderen graag een lang leven geven in het land dat Hij heeft beloofd. Wij hoeven niet bang te zijn; wij mogen aanspraak maken op Zijn beloften (Deut. 31:6). God laat ons nooit alleen. Hij houdt van ons (Spr. 3:12); hij heeft een welgevallen aan ons, wat betekent dat Hij blij met ons is. In Psalm 55:23 staat heel mooi beschreven hoe God voor ons wil zorgen:

Werp uw bekommernis op de HERE,
Hij zal voor u zorgen,
Hij zal nimmermeer toelaten,
dat de rechtvaardige wankelt. 

Verder schrijft David dat zijn hart gerust is op God (ps. 57:8), en dat Gods trouw tot aan de wolken reikt (Ps. 57:11b).
Wat een fantastische Vader. Kies voor Hem!
Kies voor het leven. Leven is dichtbij God blijven in gehoorzaamheid aan Zijn Woord. Jezus wil hierbij onze Leidsman zijn en de Voleinder van ons geloof. Hij vult aan waar wij tekort komen. Is God niet geweldig?!

Kies voor het leven!

Reacties (1)

  • Tam schreef:

    Wat mooi om te lezen wie God is en dat we mogen kiezen voor leven! Wat ik moeilijk vind om te lezen is dat als we voor A = leven kiezen mooie dingen op ons pad kunnen krijgen en bij B = vloek nare dingen kunnen krijgen. Ik geloof dat als we voor A kiezen we alsnog met gebrokenheid te maken kunnen krijgen zoals bijv. onvruchtbaarheid enz. Ik geloof dat als je voor A kiest er altijd hoop en leven is ondanks de omstandigheden, maar dat het niet alleen maar voorspoed is. Dat zou wel heel makkelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *