Spiegelbeeld

15 oktober 2020
Delen via:

Mijn dochter van 11 maanden bewondert zichzelf in de spiegel. En wat zie ik haar genieten van zichzelf. En ik geniet mee. Zou ze net als mij genieten van haar kleine, blonde krulletjes en het knipje die er net in kan?  Ze kust haar spiegelbeeld & lacht! O wat heerlijk om haar zo blij te zien. Ik kan haar wel opeten, wat houd ik veel van haar😍

Created by God

In mijn tienerjaren schreef ik ‘created by God’ bovenaan mijn spiegel ter herinnering. Een waarheid waar ik mijzelf nog regelmatig aan moet herinneren.
Als ik iemand ontmoet die blij is met zichzelf (dik, dun, blauw of paars haar heeft) dan werkt dat aanstekelijk. Dan voel ik ook dat ik mijzelf mag zijn.
En dan interesseert mij haar uiterlijk niet meer.. sterker nog.. ik ga die persoon (zonder dat ik erover nadenk) bloedmooi vinden omdat haar binnenkant zo’n schoonheid bevat.

Jezus zei: heb je naaste lief als jezelf (Matheus 22:39). Heb jij jezelf lief?

Alleen wanneer jij jezelf liefhebt ben je in staat anderen lief te hebben, zonder er zelf beter van te worden. En kan je de liefde ontvangen die anderen jou willen geven.

Kan je dat niet, om wat voor een reden dan ook, dan stopt het je van alles waar jij zo goed in bent en wat jij zo leuk vind.
En waar anderen zo van kunnen (mee)genieten. En schuif je jouw lichtje onder de tafel terwijl het de ruimte op de tafel nodig heeft om te kunnen ‘shinen’ (Matheus 5:16).

Je gaat je vergelijken. Terwijl vergelijken jouw uniek-zijn ontneemt. Jij hebt iets geheel  unieks te brengen wat niemand anders heeft. Iets dat God alleen in jouw DNA heeft gelegd.

God geniet van jou!

spiegel

Alette Koornneef (Instagram: madebyalett).

Zoals ik mee-genoot met mijn dochter & haar spiegelbeeld. Zo geniet God ook mee van jou! Jij bent naar Zijn evenbeeld geschapen. Alles aan jou is mooi.

Dus als jouw spiegelbeeld weer eens iets anders zegt, heb je misschien iets aan deze tips:

💡Zorg goed voor jezelf (weet je niet hoe? vraag dan om hulp)
💡Doe dat waar je energie van krijgt
💡Zoek mensen op waar je blij van wordt (heb je weinig contacten, maar lijkt iemand je leuk.. trek de stoute schoenen aan en nodig haar uit voor een kop koffie)
💡zet muziek aan die je gedachten doen richten op Hem
💡houd een dankbaarheid-boekje bij
💡Mediteer, roep het uit, plak het op je dashboard; dat wat God over jou zegt

En dit zegt God over jou:

  • Jij bent kostbaar en enorm hooggeschat (Psalm 8:6)
  • Jij bent ontzagwekkend mooi gemaakt (Psalm 139:14)
  • Ik verheug mij over jou  (Zefanja 2:17)
  • Ik heb gedachten van vrede over jou, om jou een hoopvolle toekomst te geven
  • (Jeremia 29:11)
  • Jij bent een gloednieuwe schepping, het oude is voorbij gegaan  (2 Korinthe 5:17)
  • Jij bent kostbaar in Mijn ogen, zo waardevol. Ik houd zo veel van jou!  (Jesaja 43:4)

Neem deze waarheid dagelijks tot je en wordt vernieuwd in je denken. Zodat jij mag zijn zoals God jou bedoeld heeft.
Jij bent ongelooflijk geliefd, gewild & gekend🤎


PUUR!vandaag boekentip

spiegelBedacht, geliefd, gewild van Lindi Melse is een prachtig geïllustreerd Bijbels dagboek voor jonge vrouwen. Jonge moeder en creatieve duizendpoot Lindi Melse neemt in dit dagboek jonge vrouwen mee op weg door de Bijbel met praktische en creatieve inzichten. Ze vertelt bij de gekozen Bijbeltekst iedere week een persoonlijk verhaal over iets wat ze zich afvraagt, waar ze mee worstelt, waar ze blij van wordt of wat haar raakt. Zo neemt ze je mee in haar eigen zoektocht, waar ze je deelgenoot van maakt. Bedacht, geliefd, gewild is een inspirerend en motiverend Bijbels dagboek voor vrouwen dat aanzet tot geliefd leven.

Bestel dit boek voor €18,99

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *