Sta op, schitter en straal met jouw verhaal

17 september 2020
Delen via:

Sta op en schitter, je licht is gekomen, over jou schijnt de luister van de Heer. Wat blijft dit een prachtige bijbeltekst: Jesaja 60:1. Over deze tekst gaat een overdenking in het boek Bedacht, geliefd, gewild geschreven door Lindi Melse. Prachtig wat ze hierin schrijft, ‘je mag zelfverzekerd zijn omdat God bij jou is. Op zulke momenten mag je stralen als een kostbare parel in Zijn hand. Jij bent mooi! Jij bent gemaakt door Hem. Hij is trots op jou en daarom mag je trots zijn op wie jij bent. Schitter, straal laat je zelf zien.’

Leef en schitter

Wauw, prachtige en inspirerende woorden van Lindi. Na deze overdenking vraag ik mijn Maker of Hij nog meer tegen mij wil zeggen. Na dit gebed sla ik de bijbel open en lees ik in handelingen 9 ‘Tabita sta op’, weer die woorden sta op. Sta op en leef! Leef en schitter. Dan lees ik verder en lees ik in Handelingen 10, dat Petrus zegt tegen de centurio Cornelius ‘sta op, ik ben ook maar een mens’ en even verderop lees ik ‘God maakt geen onderscheid tussen mensen.’

Nee God maakt geen onderscheid tussen mensen. We zijn allemaal even waardevol in Gods ogen, Hij is met een ieder van ons bewogen. We mogen stralen en schitteren voor Hem, allemaal met ons eigen verhaal.

Challenge

Zo mooi om juist deze woorden te lezen op de ochtend dat ik weer bezig ging met het opnemen van een video voor de online 40 dagen challenge Ik ben waardevol, die je in oktober kunt volgen bij Waardevol en Uniek. In deze challenge ga je acht weken aan de slag met wekelijks een ander thema. Je kunt hierbij denken aan ‘ik ben waardevol een parel in Gods ogen, ik ben waardevol en vergelijk mezelf niet langer met een ander’, en het laatste thema is: ‘ik ben waardevol en geef God alle eer’. In deze challenge ga je praktisch aan de slag om te groeien in zelfacceptatie en zelfvertrouwen, zodat je steeds meer mag zijn, zoals God jou heeft bedoeld. Zo mag je stralen en schitteren voor Hem. Voor meer informatie of het aanmelden voor deze challenge klik hier.

https://waardevolenuniek.nl/online-cursus/

Als afsluiting van deze blog wil ik een gedicht met jullie delen:

Sta op en dans met Mij
dansen op Papa’s voeten maakt je blij.
Laat je leiden door Hem
en luister naar Zijn stem.

Je bent een parel in Mijn ogen,
Ik ben met jou bewogen.
Ik haal je uit je oester, zet je in het Licht
kijk maar naar Mij, wees op Mij gericht.

Sta op, schitter en straal
en wees zo tot zegen met jouw verhaal!


PUUR!vandaag boekentip

SchitterBedacht, geliefd, gewild van Lindi Melse is een prachtig geïllustreerd Bijbels dagboek voor jonge vrouwen. Jonge moeder en creatieve duizendpoot Lindi Melse neemt in dit dagboek jonge vrouwen mee op weg door de Bijbel met praktische en creatieve inzichten. Ze vertelt bij de gekozen Bijbeltekst iedere week een persoonlijk verhaal over iets wat ze zich afvraagt, waar ze mee worstelt, waar ze blij van wordt of wat haar raakt. Zo neemt ze je mee in haar eigen zoektocht, waar ze je deelgenoot van maakt. Bedacht, geliefd, gewild is een inspirerend en motiverend Bijbels dagboek voor vrouwen dat aanzet tot geliefd leven.

Bestel dit boek voor €18,99

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *