Stil maar, wacht maar

25 mei 2021
Delen via:

Nog niet zo lang geleden zag ik een armbandje met het opschrift H.O.P.E. – Hold On, Pain Ends (Hou vol, er komt een einde aan de pijn). Het deed me denken aan een armbandje dat ik jaren geleden droeg, maar dan met de letters WWJD – What Would Jesus Do (Wat zou Jezus doen).

Dat armbandje was destijds voor mij een geweldig hulpmiddel om me (beter) na te laten denken over de dingen die ik deed of zei. Was mijn (re)actie iets wat Jezus zou hebben gedaan? Om een voorbeeld te noemen: ik heb een tijd gehad dat ik mezelf troostte met koek of chips wanneer ik moe of verdrietig was. Maar toen ik het armbandje droeg, zag ik steeds die letters wanneer ik mijn hand in de koektrommel of de chipszak liet verdwijnen. Ze bepaalden me bij de vraag: wat zou Jezus hebben gedaan? Zou Hij zich ook hebben volgepropt wanneer Hij moe of verdrietig was? Zeker weten van niet! Hij zou Zijn vader hebben opgezocht, Zich door Hem hebben laten vullen en verfrissen.

Einde aan de pijn

Het antwoord hielp me om de koektrommel weer te sluiten zonder er iets uitgehaald te hebben, de chipszak terug te leggen in de kast en me te voeden met de nabijheid en de woorden van God. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat het dragen van een armband met de aanmoediging om vol te houden en de belofte dat er een einde komt aan de pijn iemand kan helpen om in moeilijke tijden de focus van het verdriet van nu te verleggen naar de vreugdevolle toekomst die ons wacht.

En hebben we die aanmoediging en die belofte niet allemaal nodig? Evenals de door Paulus genoemde troost dat alles wat we nu aan lijden meemaken, niet opweegt tegen de heerlijkheid die God aan ons zal openbaren? Psalm 23 spreekt over een dal waar we doorhéén gaan, niet waar we altijd in zullen verblijven!

Hou vol, er komt een einde aan de pijn!

Dit gedeelte is overgenomen uit ‘Dansen in de regen’ van Marianne Grandia.


‘Dansen in de regen’ van Marianne Grandia gaat over vreugde vinden in God. Hoe kun je vreugde vinden in God wanneer het stormt in je leven? En welke Bijbelteksten helpen daarbij? In haar toegankelijke, warme stijl vertelt Marianne Grandia over licht en schaduw, keuzes maken, het leven omarmen en dansen in de regen. Eerder schreef Marianne Grandia de romans ‘Witter dan sneeuw’, ‘Lenteregen’ en ‘Hemeldauw’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *