Stilte… Rust door creativiteit

27 december 2018
Delen via:

Het PUUR!magazine ligt op m’n schoot. Heerlijke cappuccino erbij, even een momentje voor mezelf! Het thema ‘Stilte’ spreekt me aan. Best belangrijk voor mij, want het kan nogal druk zijn in mijn hoofd!

Er zijn zoveel manieren om de stilte te zoeken, lees ik in het magazine. In een klooster, inde natuur, door te fotograferen… Ik bedenk me hoe ik zelf de stilte vind. En dat dit mijn passie is geworden. Dat ik daar ook anderen zo graag mee kennis laat maken. Zelfs in het lieflijke Italië! 

Rust en stilte vinden bij God, gewoon heel eenvoudig door te schilderen. Het is mijn passie geworden om anderen hierin mee te nemen. Retraite-schilderen noem ik het. Ik neem de anderen mee in een meditatie waarbij de Bijbel opengaat en er muziek klinkt, om vanuit die rust en stilte te gaan schilderen. En wat een mooie momenten komen daaruit voort! Als je aan het schilderen bent, staan je gedachten stil, is het dus stil in je hoofd.

En stilte is de zendtijd van de Heilige Geest, wordt er gezegd… 


Mijn gedachten gaan terug naar afgelopen zomer, in dat lieflijke bergdorpje vlakbij het Comomeer in Italië. Wat een bijzondere week hebben we daar met een groep beleefd. Retraite-schilderen in Italië, stel je eens voor… 

Je bent net wakker, je doet de luiken open en snuift de frisse Italiaanse berglucht op. Straks eerst een lekker en uitgebreid ontbijt, gezellig samen met de groep in de oude keuken van het Italiaanse huis. Daarna de meditatie, een fijn moment om stil te zijn, te ontspannen en te ontvangen. Een goede start van de dag. En dan met je schildersezel onder de arm een plekje zoeken. Weer in de tuin in de zon of inde schaduw onder de bomen? Of zoek je deze keer de koelte van de schaduw onder oude poortjes op? Hoe dan ook, je gaat weer schilderen, de hele dag. Je hebt er nu al zin! Een nieuwe dag begint… Retraite-schilderdag in Italië! 

Wil je meer lezen of foto’s zien van deze retraite-schilderweek in Italië, of van de retraitedagen in mijn sfeervolle atelier ‘De Oude Smederij’ in Vaassen, kijk dan op de website www.totrust.eu 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *