Tot rust komen bij Jezus bij de rivier

24 september 2021
Delen via:

Als Johanneke onrust voelt in haar lijf, gaat ze een stuk wandelen in de natuur. Het helpt haar om weer tot rust te komen. Ze denkt na over Jezus ontmoeten en daardoor ont-moeten.

Oh nee, dat meen je niet. Niet vandaag. Niet nu… om zeven uur ’s ochtends, ik wil rust. Dat dacht ik een tijdje terug toen ik allemaal geboor en geklop van buiten hoorde, het was voor een dakkapel bij de buren vlak achter ons. Gek werd ik ervan, en dat net op een dag dat ik vrij was en in de tuin wilde genieten van het mooie weer. Ik raakte helemaal gefrustreerd. Op een gegeven moment stopte het gelukkig even en kon ik Bijbelstudie doen. Heerlijk die rust en die stilte, extra genieten als er daarvoor zoveel lawaai is. Maar dan hoor ik het geboor en geklop weer. Dat is voor mij het teken om er even lekker op uit te gaan, de natuur in en tot rust te komen bij mijn Maker.

Terwijl ik wandel merk ik eigenlijk pas hoeveel onrust er in mijn lijf zit. Ik voel mijn schouders, mijn nek en een brok in mijn keel. Ik bid ‘Heer, wilt U tot mij spreken?’ Deze keer hoor ik niets. Alleen de stilte. Maar wat voelt dat goed, even op adem komen.

Tot rust komen bij de rivier

Ik ga zitten bij de rivier en luister naar het kabbelende water van de rivier. Heerlijk even niets. Niets moeten, maar gewoon zijn. Af en toe komt er een boot voorbij met wat lawaai, maar niet zo hinderlijk als dat geklop en geboor dat ik thuis hoorde.

Dan schiet ineens het lied ‘De Rivier’, Opwekking 642, in mijn gedachten. En dan vooral de zin ‘Want dit water brengt nieuw leven en Hij zegt “ont-moet Mij hier”…’

Ont-moeten. Minder moeten. Jezus ontmoeten. Hij die mij het Levende Water wil geven zodat ik nooit meer dorst krijg. Hij wil mij rust geven, echte, diepe, innerlijke rust.

Verlang jij ook zo naar rust? Maar denk je dan tegelijkertijd, maar hoe dan? Ik moet nog zoveel. En dat zijn dingen die gewoon ook echt moeten. Die ik niet op een ander moment kan doen. Hoe dan? Minder moeten? Luister maar naar Jezus: ‘ont-moet Mij hier’.

Ont-moeten

Ont-moet. Minder moeten. Van wie moet jij datgene allemaal doen wat er op jouw bordje ligt? En is het iets dat je doet omdat je het moet, of omdat jij het wil? Dat is namelijk een heel verschil. Moet jij het van jezelf of denk je dat je het voor een ander moet doen?

Laat de woorden van Jezus nog maar eens goed tot je doordringen: ‘ont-moet Mij hier’. Jezus wil je helpen om minder te moeten. Je mag bij Hem tot rust komen.

Verlang jij zo naar rust en minder moeten van jezelf? Neem dan eens een kijkje op de website van Waardevol en Uniek om te kijken of de cursus ik ben waardevol, niet om wat ik doe, maar wie ik ben iets voor jou is.


In De schepping juicht neemt bestsellerauteur Francine Rivers je mee de natuur in en laat ze je zien dat, als je goed kijkt, je daar overal God tegenkomt. Of je nu natuurliefhebber bent of niet, dit boek laat je met nieuwe ogen kijken naar de natuur om je heen. De schoonheid van een zonsondergang. De paardenbloem die de wind zijn zaadjes laat verspreiden. Bomen die stevig staan omdat ze ondergronds hun wortels met elkaar verweven hebben. Een specht die een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen laat zien als hij meent de ideale plek voorzijn nest gevonden te hebben. In al deze dingen kunnen we lessen en verborgen boodschappen van God vinden. Al sinds ze een jong meisje was, zoekt Francine Rivers naar inspiratie in de natuur. De schepping juicht is een verzameling van haar mooiste waarnemingen, aangevuld met christelijke liederen, citaten, overpeinzingen en opdrachten. Zijn liefde voor jou is groots en onuitputtelijk. Het bewijs zie je overal om je heen. Laat je inspireren, trek je wandelschoenen aan en geniet van al het moois dat Zijn schepping te bieden heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *