Troost in tijden van moeite…

19 november 2021
Delen via:

Soms lijkt het licht aan het einde van de tunnel verder weg dan ooit, voelt het alsof je geen energie of kracht meer kunt ontvangen. In haar blog schrijft Thorinda bemoedigende, troostende woorden.

Vandaag wil ik jou troosten voor zover dat mogelijk is. Ik kan je niet omarmen of omhelzen. Maar ik hoop dat mijn woorden dit kunnen bewerkstelligen.

Het leven valt je zwaar. Ik lees het verdriet in je ogen.

De last breekt je op. Ik zie het aan je afhangende schouders.

De weg lijkt eindeloos lang. Ik zie het aan je zware voortgaan.

De vermoeidheid heeft je van al je kracht en energie beroofd.

De stilte beklemt je. Ze biedt je niet langer die aangename rust en vrede.

Het enige wat je nog kunt doen is bidden. En zelfs dát lijkt zinloos te zijn en weinig verschil te maken.

Toch is er hoop. Hoe hopeloos je leven er nu misschien ook uitziet. Want Jezus is naar de wereld gekomen. Hij heeft zich onder ons een plek verworven om zo in alles één met jou en mij te kunnen zijn.

Hij wil voor de treurende een Trooster zijn. Voor de wezen een Vader. Voor de moedeloze een Bron van kracht. Voor de eenzame een Metgezel. En voor de zwakke een Held in de strijd. 

Dus hoe jij je ook voelt en in welke situatie je je ook bevindt, Hij wil je helpen en je altijd terzijde staan.

Ik hoop én bid dat dit jou als lezer mag bemoedigen. Dat je dankzij Hem weer vol blijdschap in het leven mag gaan staan. Gedragen, bemoedigd én getroost door die Ene die elk leven in Zijn hand heeft. Ook dat van jou.


De bloemlezing ‘Ik wou zo graag dat ik wat troost kon geven’ bevat de mooiste troostgedichten uit het werk van Nel Benschop, Henriette Roland Holst, Jacqueline van der Waals, Jaap Zijlstra, Inge Lievaart en andere dichters. Want het leven kent zijn mooie kanten, maar als het donker wordt en stil, ontstaat de behoefte aan een hart onder de riem, in woord en gebaar. Dit boek bevat gedichten die woorden geven aan verdriet en verlies, maar ook woorden die verder reiken, een kier van licht brengen, een nieuw perspectief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *