Under construction

7 november 2020
Delen via:

“Bemoedig elkaar en bouw de éen de ander op”.
De dominee spreekt zondag over leven in het Licht uit 1 Thessalonicenzen 5.

Over een paar weken zal ons huis van boven tot onder vol stof zijn. Afgelopen weken zijn we enorm druk om de aanstaande badkamerverbouwing voor te bereiden.
Elk leeg moment in de agenda’s wordt benut om energie te steken in dit project.
Van online lampen zoeken, tot fysieke zoektochten naar dé tegel.
Ik loop om van discussies met mezelf over onderwerpen als ‘is dit tijdloos genoeg maar toch eens wat anders?’ en ‘Tot welk bedrag mag een design radiator kosten zonder dat ik het belachelijk duur vind?’.
Dan heb ik het nog niet eens gehad over duurzame keuzes maken, wat ook aandacht verdient.

Tijdens de preek zie ik mezelf gretig bladerend door badkamercatalogi en wandelend door showrooms, veroordeeld tot oneindig veel mogelijkheden.
Eigenlijk schaam ik me een beetje. Wat maakt dat ik zoveel energie kan steken in het bouwen aan dit project? Enthousiast spreek ik met familie en vrienden over mooie dingen die ik ontdekt heb op Pinterest.

De dominee spreekt verder….
Bouwen aan Gods Koninkrijk.
Door ons bouwproject kijk ik als beelddenker in mijn nieuwe badkamerspiegel. En ik zie er wat prachtigs.
Ik blader vol verlangen in de catalogus van het leven, de Bijbel. Omringd door bouwers waar ik mijn zoektocht mee deel. Ik put kracht uit bouwers met ‘ander gereedschap’, ondersteun mensen om me heen  door samen te dragen en voel me gevoed door zondagse ‘adviezen’ over de constructie van het leven. Kortom, bouw de één de ander op.

En net als bij het voorbereiden van de badkamerverbouwing zal ik voor keuzes komen te staan tijdens de bouw aan Zijn Koninkrijk. Maar hoe verwarrend en beangstigend soms ook, zolang ik vasthoud aan Jezus, die de hoeksteen is van het Koninkrijk, kan ik alles aan. Zijn liefde, Kracht en Wijsheid die wij door de Heilige Geest mogen ontvangen wijst ons een weg.
Binnenkort gaan we breken. Want voordat we op kunnen bouwen moeten we slopen. Ook dit moeten we soms doen in ons leven. Door moeilijke, zware perioden heen. Om ruimte en reinheid te creëren voor mooie en lichtere …… 

We kunnen zo druk zijn met bouwen in ons leven. Maar bouw ik  aan de juiste dingen?
Dat is wat deze overdenking me bracht. Dat veel dingen een plek en aandacht mogen krijgen in mijn leven, maar dat ik niets belangrijker vind dan bouwen aan Zijn Koninkrijk.

Ik heb nu al zin in de nieuwe badkamer; een plek om, waar we ook aan bouwen, tot rust te komen en te verfrissen. Net als in Zijn Koninkrijk.
Wat een vooruitzicht ☺


PUUR!vandaag boekentip

emmerIn De schepping juicht neemt bestsellerauteur Francine Rivers je mee de natuur in en laat ze je zien dat, als je goed kijkt, je daar overal God tegenkomt. Of je nu natuurliefhebber bent of niet, dit boek laat je met nieuwe ogen kijken naar de natuur om je heen. De schoonheid van een zonsondergang. De paardenbloem die de wind zijn zaadjes laat verspreiden. Bomen die stevig staan omdat ze ondergronds hun wortels met elkaar verweven hebben. Een specht die een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen laat zien als hij meent de ideale plek voorzijn nest gevonden te hebben. In al deze dingen kunnen we lessen en verborgen boodschappen van God vinden.

Bestel dit boek voor €20,00

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *