Vastentijd

22 maart 2021
Delen via:

Ari Schol is tijdens deze vastentijd op dieet. Ze schrijft namelijk elke dag een positieve gedachte op over zichzelf. Zodat ze leert naar zichzelf te kijken zoals God naar haar kijkt.

Dit jaar tijdens de vastentijd ben ik op dieet. Op een dieet van positieve gedachten over mijzelf. Elke dag noteer ik in mijn schriftje een mooie eigenschap van mezelf. 

Waarom? Omdat ik graag wil leven in het beeld dat onze Heer van mij heeft: een prachtige getalenteerde vrouw met een groot hart! Maar… hoe weinig voel ik me zo. Mijn innerlijke negatieve stem heeft zo vaak de overhand. Hoe vaak foeter ik niet op mezelf, voel ik mezelf te dik en klaag ik over ‘lijden’. wat in feite kleine ongemakken zijn? 

Challenge

En dus heb ik mezelf uitgedaagd om elke dag wat aardigs over mezelf te noteren. Tot dag vijf gaat het goed: ik kies leuke kleren, ik eer mijn ouders, ik durf mezelf uit te dagen (zie deze challenge). Na een paar dagen vind ik het lastiger worden. Ben ik niet ijdel op deze manier? Gaat dit niet teveel over mij en verlies ik daardoor niet het hele doel van vasten, namelijk dichter bij Hem komen uit het oog? Of is dit mijn angst die een paar goede eigenschappen wel ‘genoeg’ vindt?

Toch ga ik door. En dus kom ik elke dag een bladzijde dichterbij dag twintig: ik kan leuk schrijven, ik coach vrouwen en help ze echt, ik ben reislustig… En dan, net als ik denk dat ik vanaf dag twintig de veertig dagen op deze manier wel ‘vol’ krijg, komt God met een verrassing.

Mijn mooiste eigenschap

Want is het niet zo dat mijn mooiste eigenschap is dat de Heer:

  • Zijn licht over mij schijnt?
  • Vrede in mijn hart legt?
  • mij zelfs vertrouwt?
  • al van mij hield nog voordat ik geboren werd?
  • Zijn zoon ook voor mij naar de aarde gezonden heeft?
  • mij elke dag Genade schenkt?
  • Zijn woord aan me openbaart?
  • elke dag voor mij zorgt en me beschermt?
  • en ik in dat licht mag gaan staan, niet alleen voor de hele wereld maar juist ook voor mezelf? 

Ja, ik ben een prachtige getalenteerde vrouw met een groot hart. Waarom? Omdat Hij mij zo heeft gemaakt. Ik had nooit gedacht dat twintig dagen van de vastentijd mij al zover zou brengen… Jullie begrijpen: ik ga door en ben benieuwd waar Hij mij nog meer heen leidt! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *