Verandering

12 oktober 2019
Delen via:

“Maak de plaats voor uw tent wijd” (Jes 54:2), roept de profeet Jesaja ons namens de Heer op. Met andere woorden: neem meer ruimte voor je leefgebied en laat je niet beperken of insnoeren door wat je tot nu toe was (je verleden) of je gedachten over wat je kunt of wat mogelijk is. Onze gedachten over onszelf en over ons leven zijn héél belangrijk. Wanneer wij kleinerende, beperkte, bekrompen gedachten hebben zal ons leven er ook zo uit zien.

In Romeinen 12:2 staat dat het nodig is voor ons om onze gedachten, ons denken te veranderen: “Wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken” betekent: VERANDER! Verander naar het Woord van God, ga meer lijken op wat het Woord ons leert. Verruim je denken. Laat je denken groter worden, DENK groot!! Meteen zullen er dan duizenden redenen en misschien zelfs ook mensen zijn die je proberen te overtuigen van het tegendeel; dan is het tijd voor een beslissing om te willen veranderen, omt egroeien in het Plan wat God voor ons heeft. Want groei en veranderen gaat niet vanzelf. Wij zullen ons moeten voeden met het Woord van GOd, het accepteren en het gehoorzamen. Dan komen we steeds voor nieuwe uitdagingen en wanneer we daar volmondig ja op zeggen – ook al lijkt het niet zo aantrekkelijk- dan zullen we groeien. Het is een enorme uitdaging en het vereist moed om ‘ja’ te blijven zeggen tegen Jezus.

U bent mijn Heer, Ik luister naar U, U mag het zeggen.

Soms lijkt het dan alsof we verliezen. Maar verliezen in het Koninkrijk van God betekent uiteindelijk winnen.

Let maar op:

  • Wanneer je jouw tienden geeft, raak je geld kwijt. Maar vanaf dat moment mag je aanspraak doen op de zorg van je hemelse Vader. Hij geeft overvloed in alle gebieden van je leven.
  • Je besluit om net als Jezus te dienen en niet jezelf te zoeken, zelfs al heb je er helemaal geen zin in. Vervolgens ontvang je vreugde en er groeit een vrucht in je van rechtvaardigheid en vrede (Heb. 12:11).
  • Wanneer mensen om je heen je teleurstellen of pijn doen en je reageert met de liefde van Jezus, dan groei je in barmhartigheid, geduld, vergevingsgezindheid en vrede.

Het koninkrijk van God is niet van deze wereld. Het heeft daarom ook een totaal ander denken. Dat andere denken mogen wij gaan aantrekken en daardoor ruimte maken voor onszelf.

In 2 Kor. 10: 3 staat heel mooi het volgende:

Want al leven wij naar het vlees, wij trekken niet ten strijde naar het vlees, want de wapenen van onze veldtocht zijn niet vleselijk, maar krachtig voro God tot het slechten van bolwerken, zodat wij de redeneringen en leke schans, die opgeworpen wordt tegen de kennis van God, slechten, elk bedenksel als krijgsgevangene brengen onder de gehoorzaamheid van Christus.

Dit betekent met andere woorden dat wij mogen heersen over ons denken en zelf onze ruimte kunnen bepalen. We laten ons niet langer ringeloren door alle gedachten die op ons afkomen, maar kiezen welke gedachten wij toelaten en maken samen met onze God Zijn woorden waar uit Jer. 29:11.

Heil en vrede zullen ons deel zijn. Voorspoed en geen narigheid. Onze gedachten zijn het strijdveld. Aan God zal het niet liggen. Zijn belofte staat als een huis. Wat kiezen wij? De waarheid of de leugen? Dát is onze verantwoordelijkheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *