Vogelpoep, verdwalen en vrede vinden

27 december 2020
Delen via:

Wij lachten naar de glimmende wagen en FLATS, daar spetterde een klodder vogelpoep op de auto en Opa’s overhemd.

Als klein meisje keek ik hoe Opa de auto waste. De spons ging heen en weer over de motorkap. Terwijl het water dofgrijs kleurde, straalde het metallic van de motorkap met elke streek meer.

Wij lachten naar de glimmende wagen en FLATS, daar spetterde een klodder vogelpoep op de auto en Opa’s overhemd. Vol ongeloof staarde ik de vogel na.

Herken jij die vogelpoep in jouw leven? 

Alle oneerlijke dingen die je overkomen op je dag. Die auto die jou vanmorgen afsneed. Nieuwe corona beperkingen de dag voor jouw verjaardagsfeestje. Een iets te bitse opmerking van je vriendin.

Hoezeer laat jij je leiden door die vogelpoep? 

Verpest het je dag? Maakt het je chagrijnig?

Hoe jij ook je best doet in je leven, die vogelpoep-momenten zal je tegenkomen. Hoe meer jij je laat afleiden of afdwalen door deze vogelflatsen, hoe eerder je verdwaalt in een web van verongelijktheid, wrok of teleurstelling. 

Sommige dagen is het een uitdaging voor mij om uit dat web te blijven. 

En op die momenten, dan denk ik aan Opa. Want weet je hoe Opa dat met die vogelpoep oploste? Hij giechelde om die vogel, pakte een doekje, poetste zijn auto en overhemd schoon en haalde zijn schouders op. Hij koos voor vrede.

En terwijl ik me dit herinner besef ik hoe het vogelpoep incident een real life voorbeeld is van Galaten 6:9:

Laten we nooit stoppen het goede te doen. Want uiteindelijk zullen we [daarvan de zegen] oogsten. Maar dan moeten we wel doorzetten! 

(Basisbijbel)

 


Deze blog is geschreven door Eline Pullen. Eline is oprichter van Een Lichter Leven (www.eenlichterleven.nl). Ze inspireert jou om dichter bij God te leven middenin je drukke leven. 

 


PUUR!vandaag boekentip

vogelpoep‘De kamer met de gesloten deur’ van Jamie Jo Wright is perfect voor liefhebbers van spannende romans en detectives.

1946. Imogene Grayson werkt in een beautysalon en droomt ervan om naar Hollywood te vertrekken. Maar wanneer ze het lichaam van haar zus op zolder vindt, staat haar leven op de kop. Ze is vastbesloten de politie te helpen om de dader te vinden, maar haar bemoeienis met de zaak wordt niet gewaardeerd. Langzaam maar zeker raakt het onderzoek in de vergetelheid…

Heden. Aggie Dunkirk trekt tijdelijk in bij haar excentrieke grootmoeder en vindt een baan als secretaresse bij een begraafplaats, waar ze samen moet werken met een raadselachtige, maar ook aantrekkelijke, archeoloog. Hier ontdekken ze een misdaad die sommigen koste wat kost verborgen willen houden. Zelfs als dat betekent dat Aggie uit de weg moet worden geruimd.

 

Bestel dit boek voor €21,99

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *