Volharding ondanks alles

27 mei 2018
Delen via:

’t Is een grijze, druilerige en sombere woensdagochtend! De zonnige dagen waar we vorige week zo mee verwend werden, zijn voorbij! Jammer, want het bracht zoveel vrolijkheid, licht, leven en energie tot stand! En ja, ik knapte er zelf ook helemaal van op! Maar zoals het weer, ineens om kan slaan, zo is het vandaag ook bij mij het geval! Ik voel mij somber, bedrukt en een beetje down! Ik twijfel wéér eens over (bijna) alles en dat betekent in mijn geval, dat het me allemaal even téveel is! De verbouwing begint z’n tol te eisen (zowel bij manlief als bij mijzelf) en de boog staat strak gespannen! Nog even en we vuren de pijlen linea recta op elkaar af! Niet goed, daar zijn we ons zeker van bewust maar het is wel de keiharde realiteit!

God (bid ik in gedachten) help ons! Leer ons, om elkaar tot steun en bemoediging te zijn! Neem onze kilheid en hardheid t.o.v. elkaar weg en gééf ons liefde voor elkaar in het hart! Liefde die alle vuurlinies kan doorstaan!

Wanneer ik vervolgens de Bijbeltekst lees uit Hebreeën 12:2 sluit deze volledig bij mijn situatie aan. ’t Zou mij niet moeten verbazen, denk ik tegelijkertijd, want ik wéét inmiddels uit ervaring, dat God bijna elke dag wel iets aan mij laat lezen of (in)zien, wat precies passend is vóór die dag en dat specifieke moment.

Hij gééft boven bidden en denken…

Hij vóórziet in al mijn noden en behoeften…

Elke morgen schenkt Hij nieuwe weldaden, véélvuldig blijkt Zijn trouw!

Al deze bemoedigende Bijbelteksten zoeven zich als “een sneltrein, die zich op volle snelheid begeeft” in mijn gedachten voort, tijdens dit moment van bezinning! Zijn liefde, trouw en zorg zijn onuitputtelijk en zoals Paulus ook in de Hebreeën brief beschrijft:

“Wij/ik moeten het oog gericht houden op Jezus, dé Leidsman en dé Voleinder van het geloof! Hij (ver)droeg alle smaad, schande en pijn, vanwege DE vreugde die God (Zijn Vader) Hem voor ogen gesteld had!”

Zo bemoedigend voor mij (en ons allemaal)! Alle last, pijn, moeite, verdriet, strijd en beproevingen die ik (en jij) nú in mijn leven moet doorstaan en overwinnen, kan ik aan wanneer ik, mijn oog op Hem richt en blijf richten! Hij heeft mij immers

“een hoopvolle en gelukkige toekomst belooft”(Jeremia 29:11).

En Hij komt Zijn beloften altijd na!

Er is nergens in de Bijbel een passage te vinden, waarin Hij gedane beloften onvervuld laat! En omdat Hij toen en nu nog altijd dezelfde is (léés Psalm 102:13, 25b en 28 er maar op na) kan en mag ik verwachtingsvol uitzien naar dit grootse en vreugdevolle moment, wat dankzij Hem zéker komen gaat!

Ja, dan ik nu voluit zingen:

Voor Uw woord van genade (en troost) Heer, dank U wel!

Voor Uw woord van genade, dank U wel!

Heer U maakte ons vrij, in Uw kracht overwinnen wij,

O, Heer, wij prijzen Uw naam!


Het boek Wie ben jij, o liefde bevat het verzamelde werk van pater Frans van der Lugt (1938-2014). Pater Frans is een inspiratiebron voor velen, vanwege zijn inzet voor de onderdrukte Syrische bevolking.

 

 

 

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *