Voor altijd vastgehouden!

11 september 2021
Delen via:

In de vakantie is het makkelijk om uit te rusten. Maar daarna? Hoe houd je de rust vast te midden van de drukte? Elya vertelt ons over tot rust komen bij God en over praten op de vlonder.

De vakantieperiode is alweer voorbij. Maar hoe houd je die rust vast die je in de vakantie wel hebt? Kun je 365 dagen rust ervaren? Een vakantiemood niet alleen in de vakantieperiode, maar 365 dagen per jaar.

Misschien is dit het moment waarop je zegt: nu haak ik af. Elke dag die rust ervaren terwijl ik het zo druk heb? Dat is echt onmogelijk! Totaal niet te doen. Toch wil ik je uitdagen om door te lezen en hoop ik dat je, ondanks de drukte, juist die rust mag binden waar ik op doel. In de vakantie is het niet zo moeilijk om die rust te vinden waar je tijdens de drukte zo naar kunt verlangen, of wel? Het begint met een uitnodiging. De uitnodiging staat in de bijbel. En deze uitnodiging geldt voor iedereen. Het verschil is alleen wat jij ermee doet. Als je uitgenodigd wordt voor een feest zul je er waarschijnlijk wel heen gaan. Je bent vereerd dat jij een uitnodiging hebt en zal waarschijnlijk al snel gaan bedenken wat je aan doet, of wat je diegene zult geven. Waar het om gaat is wat je doet met de uitnodiging.

Ik geef je rust

Nu terug naar de Bijbel, waar een uitnodiging in staat voor iedereen. Maar waarom doen we er dan soms helemaal niets mee, in tegenstelling tot de uitnodigingen die we in de brievenbus krijgen? Waarom laten we deze uitnodiging aan onze neus voorbij gaan? Omdat er niet bijstaat wanneer en hoe laat? In Mattheus 11:28 staat:

Kom tot mij allen die vermoeid en belast zijn en Ik zal u rust geven!

Deze uitnodiging ligt er voor jou! Niet alleen in tijden dat je vakantie hebt, maar elke dag. 365 dagen per jaar! De vraag is: wat doe jij hiermee? In de vakantie heb ik heerlijk mogen genieten aan een vlonder aan het water. Het zonnetje scheen en mijn zusje en ik zaten heerlijk op een kleedje aan het water. We hadden wat eten en drinken meegenomen en het was zo rustig. De zonnestralen die prachtig over het water scheen. Toen ik daar zo rustig zat gaf God mij al inspiratie voor de serie vlonderverhalen. Dus kom maar. Ga maar zitten en laat je gedachten de vrije loop gaan. Kom eerst even zitten hier op die vlonder. Hoe gaat het met je?

Rust ervaren in de drukte

Misschien heb je het idee dat je alles alleen moet doen. Misschien zijn de omstandigheden in je leven verre van ideaal. Je mag weten dat er Iemand is die je omarmt, die je vasthoudt. Je mag tot rust komen, juist in de drukte van alle dagen. Kom maar. Neem Zijn uitnodiging aan! Jij mag elke keer wanneer jij het nodig vindt, plaatsnemen op Zijn vlonder. Je mag daar rust ervaren en weer nieuwe energie op doen. Soms kan het voelen alsof de grond onder je voeten weggeslagen wordt.

You Steady Me

Tegenslagen die zich maar op blijven stapelen en je vraagt je af: ‘Is het dan nooit genoeg?’ Juist in die intense periodes is het belangrijk om de rust te bewaren. Juist dan in die momenten wanneer de emoties misschien hoog oplopen. Juist dan heb je het nodig om even op die vlonder te komen zitten. Tot rust te komen en weer nieuw perspectief te vinden in de omstandigheden waar je je in bevindt. Hij houdt je vast. Zoals het lied van Jeremy Camp zegt: ‘You steady me’. Hij houdt je vast. Hierbij het lied van Jeremy Camp ‘Steady me’!

You never said I wouldn’t feel pain

But You said that You’d be with me ’til the end

You never promised that I wouldn’t break

But You promised You’d be right there when I did

This world is broken

In dark of a days

But Your peace is spoken

I’m not afraid

Even when the ground I’m standing on begins to shake

You set my feet, You steady me

Even when my heart feels like it’s tossed among the waves

You won’t skip a beat

You steady me

You steady, You steady, You steady me

You steady, You stеady

You steady me

Geestelijke rustmomenten

Hij is je vaste grond onder je voeten wanneer de grond begint te bewegen. In de drukte van het leven kan je zo vergeten dat je rust nodig hebt. De bezigheden van alledag nemen je volledig in beslag en voor je het weet is het alweer avond. Dagen die voorbij vliegen. Wat belangrijk is, is de rust te bewaren. Je rust pakken. Want je rust pakken is erg belangrijk om verder te kunnen. Als je er bewust voor kiest om elke dag even een rustmomentje te pakken, dan zal dat je weer meer energie geven om de dag aan te kunnen. Deze geestelijke rustmomenten zijn nodig.

Je dag aan God voorleggen.

Je gedachten delen met God.

Je activiteiten die je doet voorleggen aan God.

Alles wat je kwijt wilt: vertel het maar aan God.

Neem plaats op die vlonder waar God op je wacht! Hij wil al je verhalen horen. Lucht je hart! Kom bij Hem als je vermoeid en belast bent. En Hij zal je rust geven! Dat is Zijn belofte en dat is waarom je ondanks dat je geen vakantie meer hebt, je wel die vakantiemood kunt vasthouden.

Blijf plaatsnemen op Zijn vlonder en Hij zal je rust geven!


In De schepping juicht neemt bestsellerauteur Francine Rivers je mee de natuur in en laat ze je zien dat, als je goed kijkt, je daar overal God tegenkomt. Of je nu natuurliefhebber bent of niet, dit boek laat je met nieuwe ogen kijken naar de natuur om je heen. De schoonheid van een zonsondergang. De paardenbloem die de wind zijn zaadjes laat verspreiden. Bomen die stevig staan omdat ze ondergronds hun wortels met elkaar verweven hebben. Een specht die een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen laat zien als hij meent de ideale plek voorzijn nest gevonden te hebben. In al deze dingen kunnen we lessen en verborgen boodschappen van God vinden. Al sinds ze een jong meisje was, zoekt Francine Rivers naar inspiratie in de natuur. De schepping juicht is een verzameling van haar mooiste waarnemingen, aangevuld met christelijke liederen, citaten, overpeinzingen en opdrachten. Zijn liefde voor jou is groots en onuitputtelijk. Het bewijs zie je overal om je heen. Laat je inspireren, trek je wandelschoenen aan en geniet van al het moois dat Zijn schepping te bieden heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *